Boligens krisepunkter

Brukte boliger kan inneholde flere feller for deg som er uerfaren boligkjøper. Derfor kan det være nyttig å vite hva man skal se etter for å avsløre problemområdene før man kjøper boligen. En av de viktigste kriseårsakene er vann på avveier. Vann er en av boligens verste fiender, og koster fort mye tid og penger å rette opp.

Publisert

Takstmann Bjørn Øhre fra Asker anbefaler kjøper å spesielt undersøke det han kaller krisepunkter i boligen.Dette er steder der feil koster mye å rette, men som samtidig kan avsløres dersom du vet hva du skal se etter.

Er badet for vått?

På våtrom finnes de største problemene. Her forårsaker dårlig grunnarbeid lett store fuktskader. Dersom det er fukt i vegger og gulv kan det utvikle seg til råteskader.

Da risikerer du å måtte bygge opp hele våtrommet fra grunnen av for å bøte skaden. Dette kan fort bli kostbart. Med en fuktmåler kan fuktigheten måles, og det er vanlig at takstmenn utstyrer seg med slike når de skal foreta tilstandsrapport.

Det er enkelt å kontrollere at gulvet heller mot sluken. Dersom vannet ikke går i sluken forårsaker det snart skader i vegger og gulv. Ellers kan du regne med problemer dersom det lukter mugg eller "kjeller" på baderommet.

Noen av de største baderomsbombene finnes i følge takstmann Øhre i hus og baderom bygget på 80-tallet. I denne perioden ble nye metoder og materialer tatt i bruk for tetting av våtrom. Disse har senere vist seg å fungere svært dårlig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer