Boligens x-faktor

En x-faktor vil gjøre boligen din mer attraktiv både for deg selv og andre.

Vannliljedammen er en klar x-faktor for dette huset. Dersom din egen bolig ikke har en like klar x-faktor, kan du skape en selv! Foto: Colourbox.com Foto: Foto: Colourbox.com
Vannliljedammen er en klar x-faktor for dette huset. Dersom din egen bolig ikke har en like klar x-faktor, kan du skape en selv! Foto: Colourbox.com Foto: Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Et hjem med x-faktor er lettere å selge.


Få boligen din til å skille seg ut i mengden ved å gi den det lille ekstra: En x-faktor!

- Et hjem med x-faktor er lettere å selge. Dette "lille ekstra" kan nemlig sikre at det er nettopp ditt hus kjøperne husker og vender tilbake til, etter å ha kikket på 10-12 boliger, forklarer arkitekt Kristine Virén til det danske bolignettstedet bolius.dk.

Hva er en x-faktor?

En x-faktor er en viktig, men ofte ukjent faktor.

Når det er snakk om mennesker, kan den også kalles karisma. Enten "har man det" eller så "har man det ikke".

Når det er snakk om boliger, handler det ofte om "den lille tingen som utgjør den store forskjellen". Eller det kan være den følelsen du får når du går inn i en bolig. Den kan ikke måles, men er likevel av stor betydning.


Men det er ikke bare viktig å tilføre boligen din det lille ekstra om du skal selge. En x-faktor kan også være til glede for deg selv, om du har planer om å fortsette å bo i boligen din.

Se hva som er de spesifikke x-faktorene for barnefamilier, single, kvinner, menn og for par når barna har flyttet ut.

- Mange er ikke klar over at hjemmet deres har en x-faktor. Men når vi kommer innom hos folk og fremhever alle de positive tingene ved hjemmet deres, blir de ofte så glade og fornøyde at de ikke vil flytte likevel, forteller eiendomsmegler Michael Tholstrup til bolius.dk.

Boligens x-faktor

  1. Her er det lille ekstra


Den gode nyheten er altså at du kanskje allerede har en x-faktor i hjemmet ditt. Det gjelder bare å oppdage den. Og ifølge arkitekt Virén kan man enkelt trene seg opp til å klare å se boligers x-faktorer.

- Det er litt som med kunst og kultur. Jo mer du dyrker det, jo flinkere blir du til å skille mellom godt og dårlig.

Videre er hun opptatt av at boligens x-faktor ofte handler om alt man ikke kan se.

Et eksempel på den lille detaljen som kan utgjøre det store forskjellen. Foto: Colourbox.com Foto: Foto: Colourbox.com
Et eksempel på den lille detaljen som kan utgjøre det store forskjellen. Foto: Colourbox.com Foto: Foto: Colourbox.com Vis mer


- Hjemmet ditt skal kunne gi noen bilder på drømmene dine, selv om du kanskje ikke er klar over disse drømmene selv. Mange ganger finnes dette rett foran nesen din. Det må bare graves frem.

Og skullle du ikke finne noen x-faktor ved boligen din, så kan du heldigvis skape en selv - uten å bruke masse penger.

Se fire fantastiske hjem - med en klar X-faktor

- Ta utgangspunkt i det huset eller den leiligheten du har. Du skal bare forsterke den sjarmen og utstrålingen som allerede finnes i hjemmet, råder Virén.

Her følger noen mer konkrete tips til hvordan du kan gi boligen din x-faktor:

1. Mange arver fra både foreldre og besteforeldre, men de færreste klarer å integrere arvestykkene på en god måte. Har du arvet et gammelt veggur fra 1700-tallet, som du velger å henge opp, så fremhev det. La det få sin egen plass på en hel vegg, eller i sin egen alkove.

Har du noen veldig eksklusive eller gamle møbler, bør du fremheve dem og gi dem god plass. Foto: Colourbox.com Foto: Foto: Colourbox.com
Har du noen veldig eksklusive eller gamle møbler, bør du fremheve dem og gi dem god plass. Foto: Colourbox.com Foto: Foto: Colourbox.com Vis mer


Finn din ukjente arv!

2. Et eldre historisk møbel kan også være en x-faktor. Men sørg for at det er pent og i orden (restaurert) før du setter det frem.

3. I dag har man mulighet for å være med på å designe sine egne møbler. I tillegg kan mange møbler kjøpes i mange forskjellige moduler, slik at man kan skape noe helt særegent. Dette kan være en x-faktor, så har du for eksempel en slik sofa, bør du fremheve den ved å sette den i lyset.

Møbler på nett

4. Lys kan i seg selv være en x-faktor, som lett kan få hjemmet ditt til å virke mer innbydende. Kanskje kan du lage et vindu i enden av en lang gang. Eller bruk det lyset du allerede har, på en ny måte.

Lysende nyheter

Har du en slik lysekrone, har du også en x-faktor. Foto: Colourbox.com Foto: Foto: Colourbox.com
Har du en slik lysekrone, har du også en x-faktor. Foto: Colourbox.com Foto: Foto: Colourbox.com Vis mer


5. Et nytt kjøkken kan også gi ditt hjem en x-faktor. Et romantisk landkjøkken i svensk, italiensk eller fransk stil kan gi en tiltrekkende stemning. Fargen på kjøkkenet kan også ha mye å si. En annen type x-faktor på kjøkkenet, kan være et amerikansk side-by-side kjøleskap med isbitmaskin.

Kreative kjøkkenløsninger

6. På samme måte kan et spesielt bad, for eksempel i unik, italiensk stil, være en klar x-faktor.

7. Få hjemmet ditt til å skille seg ut fra mengden ved å innrede personlig. Bruk deg selv og hobbyen din. Er du for eksempel vill etter Alaska, så vis det gjennom valg av møbler og utsmykning. Bruk hvitt og lys, tre og vann.

Marokko: Interiør til inspirasjon

8. - Et kjempemaleri kan gi mye personlighet til en stue. Det kan imponere potensielle kjøpere, også selv om de vet at de ikke får det med på kjøpet. Blås eventuelt opp et foto av din datter i to ganger tre meter. Det gjør underverker ved hjemmet, og det koster ikke en formue, sier eiendomsmegler Michael Tholstrup.

Med litt arbeid kan hagen bli en verdifull x-faktor for boligen din. Foto: Colourbox.com Foto: Foto: Colourbox.com
Med litt arbeid kan hagen bli en verdifull x-faktor for boligen din. Foto: Colourbox.com Foto: Foto: Colourbox.com Vis mer


9. Med en spesiell inngangsdør kan man også skape inntrykk av et hjem som skiller seg vesentlig ut fra andre.

10. Hagen kan i seg selv gi huset ditt x-faktor. Det kan for eksempel være en romantisk benk, et lekehus, en gangsti, kreative blomsterbed, spesielle potter eller krukker til plantene eller god hagebeslysning.

Sett farge på uterommet

Videre er det slik at det du selv kanskje oppfatter som noe negativt, kan utgjøre en positiv x-faktor for andre.

Se hva som er viktige x-faktorer for barnefamilier, single, kvinner, menn og for par når barna har flyttet ut

Kilde: bolius.dk


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer