Boliger for jomfruer og spillemenn

SPESIELT: Hybler kun for kvinner. Studentværelser for menn - hvor serveringspiker er inkludert i husleia. Her er boligselskapene for dem med virkelige spesielle boligønsker.

Borettslag for økonomisk uavhengige kvinner. Foto: Lise Gagne/&iStock.com
Borettslag for økonomisk uavhengige kvinner. Foto: Lise Gagne/&iStock.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vil du helst ha trappen fri for menn? Eller bo i en bygård bare med frie single? Da finnes det et hjem for deg. Hør bare:

Kvindernes Boligselskap

Kvindernes Boligselskap AS selger borettslagsleiligheter kun til økonomisk uavhengige kvinner i Thereses gate i Oslo. Det har de gjort siden 1923, da høyesterettsadvokat Elise Sem stiftet selskapet.

Likestillingsombudet er ikke like begeistret for tiltaket, til tross for at tiltaket ved oppstarten nok lyste rødstrømpe; den gangen var det vanskelig for enslige kvinner å få egen bolig. I sitt vedtak fra 2003 anmerker Likestillingsombudet at boformen ikke bidrar til likestilling mellom kjønnene og at det i dag ikke finnes saklig grunn til å ekskludere menn fra boligselskapet. Boligmarkedet er likt for begge kjønn, mener Likestillingsombudet.

Bygården huser i dag 55 kvinnelige beboere, og disse deler åtte bad og toaletter. Selskapet selv stiller seg kritiske til Likestillingsombudets synspunkter. Og leilighetene selges fortsatt kun til kvinner.

Eiendomsmegler1 har solgt leiligheter i denne gården for 1.170.000 til 1.250.000 kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer