Boligkjøper får millionerstatning

Meglerfirma må erstatte tap.

Økt husleie i nye og ny-gamle boligprosjekter har satt mang en nordmann i en økonomisk skvis.  Foto: Colourbox.com
Økt husleie i nye og ny-gamle boligprosjekter har satt mang en nordmann i en økonomisk skvis. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er mange som har brent seg på å kjøpe prosjekterte boliger. Lave innskudd, og gode renter på fellesgjeld på papiret for få år siden, er nå tikkende tapsbomber med skyhøy husleie og enormt fall i verdi.

Ifølge Aftenposten er BN Megler er dømt til å betale tilbake 1,1 millioner kroner til en boligkjøper som gjorde nettopp dette. Grunnen? Oslo tingrett mener megleren burde ha frarådet kjøpet.

DinSide Bolig har flere ganger advart mot å kjøpe seg inn i prospekter med skyhøy fellesgjeld og avdragsfrie lån: Det er god grunn til å ligge våken om natten dersom du kjøper deg inn i et av de nye kompakte boligprosjektene.

En kvinne kjøpte en eksklusiv loftsleilighet i Oslo som ble markedsført med en rente på 3,35 prosent i 2006. Da hun overtok leiligheten høsten 2007, hadde renten steget til 6 prosent. De månedlige utgiftene hadde steget fra 8.665 til 17.000 kroner, og kvinnen måtte selge boligen med tap.

Brudd på omsorgsplikt

Oslo tingrett mener megleren ikke har oppfylt sin omsorgsplikt, og meglerfirmaet er nå dømt til å erstatte tapt innskudd, omkostninger, samt deler av husleien.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer