Boligkjøper fikk erstatning for trang parkeringsplass

En boligkjøper i Bergen er tilkjent erstatning etter at parkeringsplassen til boligen han kjøpte, viste seg å være umulig å bruke.

FOR LITEN: En boligkjøper er tilkjent erstatning på grunn av for liten parkeringsplass. Illustrasjonsfoto. Foto: Shutterstock
FOR LITEN: En boligkjøper er tilkjent erstatning på grunn av for liten parkeringsplass. Illustrasjonsfoto. Foto: Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den uheldige kjøperen er tilkjent 94.000 kroner i erstatning i en avgjørelse i Finansklagenemnda, skriver Bergensavisen. Etter at han i fjor høst kjøpte en leilighet i Bergen for 3,25 millioner kroner, viste det seg at parkeringsplassen som fulgte med slett ikke var stor nok, selv for en liten bil.

Parkeringsplassen var i seg selv liten og i tillegg sto det en ventilasjonskasse på plassen. De gjorde det umulig å kjøre inn og ut dersom naboen parkerte med sin bil på plassen ved siden av.

Kjøperen forsøkte å reklamere på kjøpet, men dette ble avvist av forsikringsselskapet. Finansklagenemnda kom derimot til at den trange plassen avgjort var en mangel ved leiligheten og at selgeren burde ha visst om dette.

Erstatningssummen tilsvarer prisen for å endre på ventilasjonskassen som hindrer bruk av plassen når naboen parkerer på sin plass. Et krav på mellom 150.000 og 180.000 i udokumenterte parkeringsutgifter og advokatutgifter ble derimot avvist.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer