Boligkjøper tvangsinnlagt etter kjøperus

BOLIG: Har du noengang gått amok med kredittkortet i butikken, har du bittert erfart at regningen svir når den til slutt kommer. En dansk familiefar kjøpte 10 boliger på rappen. Nå er han tvangsinnlagt.

Publisert
Sist oppdatert

Fra en leid luksusleilighet i et av Københavns dyreste hoteller, kjøpte den danske familiefaren leiligheter og hus på løpende bånd. I følge danske Jyllandsposten er imidlertid hans drøm om å bli boligmagnat knust en gang for alle. Investeringene var nemlig langt over hva han hadde råd til.

Totalt 10 boliger

Før kjøpemanien ble avslørt hadde han rukket å kjøpe åtte selveierleiligheter, en andelsleilighet og et hus i den danske hovedstaden. I tillegg kom familiens egen bolig.

Ikke uventet var dette langt over familiens budsjett.

Nå er han tvangsinnlagt på en psykiatrisk avdeling på grunn av kjøpemani, og det er familien som sliter med de økonomiske ettervirkningene. Familiefaren hadde i over et år hatt depresjoner på grunn av stress. Så ble han han altså manisk, og skulle gjøre så mye som mulig på en gang.

Flere floker som må løses

- Jeg er sjokkert, sier mannens kone til Jyllandsposten. Ikke bare over min manns handlinger, men også overfor noen av meglernes totale mangel på forståelse for vår situasjon.

- Huset ble for eksempel kjøpt umiddelbart før han ble innlagt. Og han hadde derfor ikke rukket å underskrive kjøpskontrakten. Selv om eiendomsmegleren var klar over situasjonen, forsøkte han å innhente signaturen mens han lå på den psykiatriske avdelingen. Heldigvis fikk vi stoppet ham i tide, avslutter konen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer