Boligkjøpere må ta det de får

BOLIG: I et glohett boligmarked trenger ikke boligbyggerne tenke på hvordan kjøperne vil at kåken skal se ut. Boligene selges uansett. Derfor spør OBOS aldri sine medlemmer hvordan de vil bo.

Boligkjøpere må ta det de får
Publisert

Bor du på landet, kjøper en tomt og får bygd din egen enebolig, ja da kan du selv bestemme ganske mye om hvordan hjemmet ditt skal se ut. Du kan bestemme fargen på veggene, hvor stort kjøkken du skal ha, om du skal ha fliser på badet og hvor mange soverom du skal ha.

Bor du derimot i byen, er sjansene små for at du får bygd din egen enebolig. Her bor de fleste i rekkehus, blokker, bygårder eller eneboliger som er satt opp av andre. Du må mer eller mindre innrette deg etter hvordan byggherren mener at du skal bo. Men tar byggherren hensyn til deg? Spør de sine potensielle kjøpere hvordan de vil bo?

Selges uansett

– Vi har ikke sett behovet for å gjøre markedsundersøkelser for å finne ut hvordan folk vil at boligen skal se ut. Vi ser at boligene vi bygger blir solgt uansett. Markedsundersøkelser er dyre, og vi klarer oss uten. Vår kunnskap om markedet er tilstrekkelig, sier informasjonssjef i OBOS, Åge Pettersen. Med sine 153.388 medlemmer er OBOS det største boligbyggelaget i Oslo-området. De planlegger å legge ut 700 nye boliger for salg i år. Medlemmene i OBOS betaler for medlemskapet. De får førsterett til å kjøpe OBOS-boligene, men ledelsen i OBOS spør dem altså ikke hvordan de vil bo.–Hvem bestemmer da hvordan boligene skal se ut?–Vi bygger på erfaring og markedskunnskap når det skal bestemmes. Vi ser at folk har ulike behov. Hvor mye kjøperen kan velge selv til sin nye bolig, varierer sterkt. Kjøperne av nye OBOS-leiligheter kan oftest velge kjøkken og type parkett, sier Pettersen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer