Boligkrise eller boligfest?

Boligmarkedet ser ikke ut til å ta sommerferie.

Publisert
Sist oppdatert

Etter prisraset på boliger i høst, har prisene steget jevnt og trutt i hele vår. Prisveksten har vært på hele 11,6 prosent siden desember, noe som er den sterkeste veksten siden 1990-tallet, skriver Dagens Næringsliv.

Kan det fortsette slik?

DinSide Bolig rapporterer direkte fra fremleggelsen av boligprisstatistikken for juni i dag klokken 11. Følg med!

Tror vi har nådd toppen

Prognosesenterets analyse for året var at de forventet et likt prisnivå ved utgangen som ved inngangen av året. - Vi regnet med prisene skulle falle videre i vår, men så øke tilbake til samme nivå i løpet av høsten. Vi ser nå at stigningen kom raskere enn forventet, et klart svar på rentenedsettelsene, sier Bjørn Birkeland, daglig leder i Prognosesenteret til DinSide.

Gitt dagens markedssituasjon synes han det er vanskelig å si noe sikkert om hvor vi skal videre. Men han peker på en rekke faktorer som tilsier at prisene nå skal flate ut.

- Folk har kjøpekraft og ser at de kan finansiere en god del lån gjennom boligkjøp. Vi velger å håpe og tro at boligkjøperne ikke handler utenfor lommeboks evne, noe som skulle tilsi et prisnivå likt det vi har i dag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer