Boligkupp i kø

Nå er det storsalg på finn.no.

Øverst på Finn.no akkurat nå fant vi denne leiligheten i Trondheim sentrum til en ny og lavere pris. Foto: Finn.no
Øverst på Finn.no akkurat nå fant vi denne leiligheten i Trondheim sentrum til en ny og lavere pris. Foto: Finn.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

To av tre boliger ble solgt under takst i september, viser tall fra Norges største eiendomsmegler, DnB NOR Eiendom. Og hittil i år har halvparten av boligene meglerkjeden har formidlet, gått under prisantydning. Dette skriver Dagens Næringsliv.

Les også den ferskeste prisstatistikken: Prisene faller i september

Ny pris

En tur innom boligannonsene på Finn.no illustrerer dette godt. Søkeordene "ny pris" gir hele 1.040 treff.

Ifølge Cathrine Rohde, faglig leder i Garanti Eiendomsmegling Trondheim som formidler leiligheten på illustrasjonsbildet, er det ennå ikke vanlig. - Men vi ser at det blir gjort oftere nå enn det ble før, sier Rohde til DinSide.no.

Meglerfirmaet bruker "ny pris"-merkelappen bevisst for å gjøre potensielle kjøpere oppmerksomme på at de har foretatt en prisjustering.

Er dere ikke redd for at dette kan slå ut negativt: At ingen ville ha boligen til opprinnelig prisantydning?

- Nei, jeg tror folk nå er ganske observante på markedet, og da er det greit å gjøre dem oppmerksomme på at her har det skjedd noe. De starter ofte budrunden under prisantydning likevel, men vil kanskje ikke gå like lavt når de ser at vi allerede har foretatt en prisjustering.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer