Boligmarkedet blør

Rekordmange boliger til salgs er mager trøst for meglerne.

Nedgangen i boligmarkedet gjør at mange mister jobben.    Foto: Colourbox.com
Nedgangen i boligmarkedet gjør at mange mister jobben. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Siste utgave av Boligmeteret viser at boligmarkedet sliter. Samtidig kommer nyheten om at eiendomsmeglerkjeden Notar legger ned 26 kontorer over hele landet. Et godt eksempel på hvordan nedgangstidene og høye utlånsrenter direkte påvirker norske arbeidsplasser og bidrar til høyere ledighet.

Notar kunngjør nå at de må kutte kraftig i meglerstaben og legger ned hele 26 meglerkontorer. Rundt 100 personer blir oppsagt som følge av nedleggelsene.

- En omfattende gjennomgang avdekket behov for opprydding. Nå tar vi noen svært kraftige grep for å sikre et lønnsomt og sterkt Notar også i fremtiden, sier Geir Hantveit, ny administrerende direktør i Notar i en pressemelding.

I tillegg til de 26 kontorene som legges ned, har Notar lagt ned 18 kontorer tidligere i år.

- Mange meglerkontorer har gått med tap. Vi legger derfor ned ulønnsomme kontorer og satsar på de som har vist at de kan tjene penger også i et tøft marked, sier Hantveit.

Nå ryker arbeidsplassene

Merker trykk fra eiendomsmeglere

Gry Ljøterud i Manpower sier de har merket pågang fra eiendomsmeglere og folk i byggebransjen. Foto: Manpower
Gry Ljøterud i Manpower sier de har merket pågang fra eiendomsmeglere og folk i byggebransjen. Foto: Manpower Vis merBemanningsselskapet Manpower har merket en pågang fra eiendomsmeglere.

- Ja, vi har økt tilstrømming av eiendomsmeglere. Salget av boliger går tregt i forhold til tidligere, og bransjen har hatt mange meglere. Flere meglerselskaper slanker nå organisasjonen, sier Gry May Ljøterud, informasjonsansvarlig hos Manpower.

Rekordmange vil selge

Den månedlige undersøkelsen BoligMeteret, som presenteres av Eiendomsmegler 1, bekrefter at boligmarkedet er inne i en svært vanskelig fase.

Antall boliger til salgs har økt til ny rekord. Nå er det 22.700 boliger til salgs, 34 % flere enn for ett år siden. Antallet boliger til salgs har økt spesielt kraftig i oktober. Samtidig begynner nordmenn å innse at de må holde seg i ro en stund. 14 prosent færre nordmenn har flytteplaner det kommende året nå enn på samme tid i fjor.

Tryggere å kjøpe ny bolig

Frykter arbeidsledighet

Prisforventningene til bolig er negative over hele landet, ifølge Boligmeteret. Vi tror at prisene vil synke også i fremtiden, og de største pessimistene bor i Østfold og Hordaland.

Nordmenn begynner også å ta alvoret innover seg når det gjelder den stigende arbeidsledigheten. Boligmeteret avdekker en kraftig økning i forventningene til arbeidsledighet, og usikkerheten om fremtidig inntekt og lønn vil øke.

Les også: Småbedriftene sliter

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer