Boligmarkedet fortsetter å overraske

Boligmarkedet er som været: Hett, hett, hett.

Boligprisene stiger fortsatt, og er tilbake på 2008-nivå. Foto: Per Ervland
Boligprisene stiger fortsatt, og er tilbake på 2008-nivå. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fra mai til juni steg boliprisene med 0,6 prosent. Justert for sesongvariasjoner, steg prisene med 1,1 prosent. De ferske boligpristallene ble lagt frem tidligere i dag av Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF) og Eiendomsmeglerforetakenes forening (EFF).

Prisen på delte boliger steg mest, med 1,4 prosent, mens leiligheter steg med 0,9 prosent. Prisen på eneboliger falt med 0,7 prosent. Merk at dette er snittpriser. Det skal være store variasjoner rundt omkring i landet.

Hvor mye er din bolig verdt - akkurat nå? Finn ut med vår boligtakstkalkulator

Mot boligprisboble?

Etter en høst der boliprisene falt markant, har de nå steget med hele 12 prosent fra årsskiftet. Den eneste måneden med negativ prisutvikling var mars.

Kan det fortsette slik?

- Folk har kjøpekraft og ser at de kan finansiere en god del lån gjennom boligkjøp. Vi velger å håpe og tro at boligkjøperne ikke handler utenfor lommeboks evne, noe som skulle tilsi et prisnivå likt det vi har i dag, sa Bjørn Birkeland, daglig leder i Prognosesenteret til DinSide i går.

Det er flere faktorer som spiller inn:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer