- Boligmarkedet fortsetter å overraske

Boligprisstatistikken for mai er klar.

Foto: Colourbox
Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vårens boligprisoppgang fortsatte i mai. Prisene steg med 1,2 prosent fra april, viser ny statistikk. De ferske boligpristallene ble lagt frem tidligere i dag av Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF) og Eiendomsmeglerforetakenes forening (EFF).

Ifølge Finn Tveter i NEF flater boligprisene vanligvis ut i mai, så justert for sesongvariasjoner er prisene 1,3 prosent høyere i mai enn i april. Boligprisene er nå 1,2 prosent lavere enn i mai for ett år siden, og kun fire prosent lavere enn toppmåneden august 2007.

Overrasket over prisoppgang

- Det er overraskende på bakgrunn av den tiden vi har vært gjennom, sier nestleder Thorbjørn Ek i EFF. - Det er ikke mange jeg kjenner som ville sagt for seks til tolv måneder siden at verden og boligmarkedet hadde sett ut slik det gjør nå.

Han oppsummerer dagens boligmarked på følgende måte:

- Det som er typisk nå, er at prisene går oppover, volumet går ned, og det er et fungerende marked, sier Ek og legger til at det er først og fremst folk som er nødt til å skaffe seg bolig, som handler nå.

- Det er større grad av de som for eksempel har behov for et ekstra soverom, eller som har behov for en bolig ekstra fordi de skiller seg, som er aktørene på markedet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer