Boligmarkedet lysnet i mai

Stille før stormen?

Er vårens prisstigning på boligmarkedet bare midlertidig? Foto: Per Ervland
Er vårens prisstigning på boligmarkedet bare midlertidig? Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter en lang periode der nordmenn har vært forsiktige på boligmarkedet, kan det se ut som om trenden har snudd, om enn noe dempet.

Hvor mye er din bolig verdt - akkurat nå? Finn ut med vår boligtakstkalkulator.

MakroSikts Boligmeteret for mai, viser at dem som har planer om å kjøpe bolig nå er litt mindre skeptiske til å kjøpe før de selger. Andelen som ville kjøpt før de selger sin eksisterende bolig er nesten doblet, fra 8 prosent i fjor til 15 prosent i mai i år.

Boligmeterets stemningsindikator for boligmarkedet viser et svakt stigende marked. Men de 13 regionslederne fra Eiendomsmegler1 som er intervjuet i undersøkelsen er ikke helt samstemte om hvor veien går videre, og det skisseres tre mulige scenarioer:

  • OPP: Rentefall er som bensin på boligmarkedet. Forventningene er høye og kan føre boligprisene forbi rekorden fra våren 2007
  • UENDRET: Boligprisene øker mot høsten, men stigende arbeidsledighet demper prisveksten når rentebunnen nås.
  • NED: Arbeidsledighet er som diesel på boligmarkedet. Effekten er stor, men bruker mer tid før den virker. Boligprisene kan gå ned igjen og fortsette den negative trenden fra før finanskrisen slo inn i september – desember i fjor

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer