Boligmarkedet på nett i utvikling

Kanskje en av de mest aktive bransjene på nett er boligbransjen. Med eksplosiv fart kommer meglerne på nett og presenterer sine boligprospekter med mer eller mindre grad av suksess. Vi har sett på de største basene.

Publisert

DinSide vurderte for ett år siden de forskjellige eiendomstjenestene på nettet. Da tok vi for oss de tre største, Eiendomsnett, Meglernett og Finn. I den undersøkelsen kom vi blant annet frem til at det var store forskjeller i tempo og antall prospekter. Dette kan du lese mer om 1675 TARGET="_top">her.

Men utviklingen på nett går i rivende tempo. Derfor har vi nå kikket på hva som har skjedd på disse nettstedene siden forrige undersøkelse. Og en ting er helt klart: Det er stor forskjell i hvordan nettstedene har utviklet seg.

Teknisk utvikling

Mens Norges Eiendomsmeglerforbunds Meglernett har stått på stedet hvil hva gjelder endringer i søk og presentasjon, er Eiendomsnett og Finn i stadig endring. Eiendomsnett har akkurat nå en demo av sin nye versjon ute, slik at du kan se hvordan nettstedet snart kan komme til å se ut. Men også før dette har de vært flinke med å innføre nye funksjoner og muligheter, som for eksempel interaktive kart over en del områder.

Også Finn har endret seg kraftig siden vi skrev forrige test. Søkefunksjonen er ikke mye endret, men presentasjonen av prospekter fra meglere tilknyttet Finn Eiendom er langt bedre enn vi husker det fra sist. Som før finner du mange annonser fra avisene også hos Finn. Naturlig nok, siden Finn er et samarbeid mellom de store regionavisene i Norge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer