Boligprisene der du bor

Hvor stiger det mest - og hvorfor?

I Bergen steg boligprisene med 2 prosent i februar. Foto: Colourbox.com
I Bergen steg boligprisene med 2 prosent i februar. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Boligbransjen er relativt optimistiske etter at meglerbransjen la frem positive tall i dag. Prisene steg med 2,7 prosent, sesongjustert 1,9 prosent, fra januar til februar i år, viser Eiendomsmeglerbransjens ferske boligprisstatistikk.

Se hvor prisene stiger og faller mest, i alle landets fylker og de største byene i tabellene lenger ned i artikkelen.

Ifølge Finn Tveter, direktør i Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF), er det stedene som har lavest kvadratmeterpris som stiger mest.

I fylkene Hedmark og Telemark steg prisene mest, med 5 prosent. Kvadratmerprisene her er også de to laveste, henholdsvis 15.500 og 13.800 kroner. Likeledes ser vi at byene med høyest kvadratmeterpris, som Oslo, Bergen, Trondheim og Tromsø, har økt minst den siste måneden.

- Det som er veldig tydelig er at storbyene har hatt en svakere oppgang de to første månedene enn landet for øvrig. Det er viktig å se dette i sammenheng med høsten 2008, der storbyene holdt seg best, da prisene var på vei ned. Det viser en mye mindre svingning i markedet i de største byene, sier Christian Dreyer, leder i NEF.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer