Boligprisene der du bor

Snart har årets prisfall spist opp veksten også i Stavanger.

Det er ikke bare regnet som faller i Bergen... Foto: Colourbox.com
Det er ikke bare regnet som faller i Bergen... Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Alle piler peker nedover på boligmarkedet. Det var dyster lesning, da eiendomsmeglerbransjen la frem sin månedlige prisstatistikk i dag.

Boligprisene har sunket 2,4 prosent den siste måneden. Korrigert for sesongvariasjoner var prisene 1,4 prosent lavere i november enn i oktober i år. Og hittil er gjennomsnittsprisene 3 prosent lavere i år enn gjennomsnittet i fjor.

Dette er som kjent statistikk - hvordan ser det ut der du bor?

Regn ut: Hvor mye er boligen din verdt nå?

Ned, ned, ned

Ser vi på boligprisene i de største byene, har alle falt den siste måneden. Størst var prisfallet i Sandefjord og Fredrikstad, som hadde en 4 prosents nedgang i prisene.

Trenden har også klart snudd i de tre byene som hittil har synes å ri av stormen, Kristiansand, Stavanger og Sandnes, og fjorårets enorme prisøkning er omtrent borte, selv om disse tre byene fortsatt er i pluss, med henholdsvis 2, 3 og 4 prosent.

Dette står i sterk kontrast til den enorme prisveksten fra 06 til 07 på henholdsvis 18, 22 og 24 prosent.

Prisfall på Obos-leiligheter

Prisen på brukte Obos-boliger falt med 4,6 prosent fra oktober til november. Gjennomsnittlig kvadratmeterpris var i november 26.900 kroner. Snittet for Oslo er 31.000.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer