Boligprisene der du bor

Alle piler peker ned, også i Stavanger, men hvor ser det lysest ut?

Den ville boligprisveksten i Stavanger snur for første gang i på lang tid i september. Foto: Tori Ognedal
Den ville boligprisveksten i Stavanger snur for første gang i på lang tid i september. Foto: Tori Ognedal Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Som forventet falt boligprisene i september. Ferske tall fra Norges Eiendoms-meglerforbund (NEF) og Eiendoms-meglerforetakenes Forening (EFF) viser at gjennomsnittsprisen falt med 1,7 prosent fra august til september i år. Korrigert for sesongvariasjoner blir fallet denne måneden nesten halvert: 0,8 prosent.

Boligprisene er rundt 4,5 prosent lavere enn samme måned i fjor, mens gjennomsnittsprisen hittil i år er drøyt 1 prosent under fjorårets snittpris.

Sjekk med vår kalkulator: Hvor mye er boligen din verdt?

Overraskende i oljebyen

Oljebyen Stavanger har gått mot trenden i hele år, men i september falt prisene for første gang på flere år, med to prosent. Ordin Fikstvedt, fagansvarlig i Notar Hinna, gir mediene en stor del av skylden.

- Du som ringer fra media, må jo ta en del av skylden her, sier Fikstvedt til DinSide. - Substansen i markedet har ikke endret seg så veldig mye. Arbeidsmarkedet i Rogaland er bra, oljeprisen er fortsatt høy, det er mange på visning... men vi merker at kjøperne er mer avventende enn før.

Det er ikke bare skriverier og den blodige dekningen av boligprisene som får skylden, også den mye omtalte finanskrisen har nok bidratt til prisfallet, tror Fikstvedt. - Dette gjør at omsetningstiden blir lenger, og at prisene får en dupp.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer