Boligprisene der du bor

Sjekk om prisene har sunket eller steget i ditt fylke.

Ingen fest i vest. Boligprisene faller i Bergen, men litt lenger sør er det bare velstand. Foto: Colorbox.com
Ingen fest i vest. Boligprisene faller i Bergen, men litt lenger sør er det bare velstand. Foto: Colorbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mandag la Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF) og Eiendomsmeglerforetakenes Forening (EFF) frem boligprisstatistikken for august. Tallene viste at snittprisen på boliger i Norge har gått opp med 1,4 prosent den siste måneden.

Men nå er det slik at prisene nesten alltid går opp fra juli til august, og oppgangen i år var svært beskjeden sammenliknet med det som er vanlig. Derfor viste de sesongkorrigerte prisene en negativ trend i markedet, men minus 1,1 prosent den siste måneden.

Les mer: Dette skjedde med boligprisene i august

Ingen glede i Tromsø

Men Norge er et langstrakt land, og forskjellene på boligprisene varierer kraftig. I hovedstaden koster en kvadratmeter bolig i snitt 33.200 kroner. I Telemark betaler du i snitt 13.700 kroner per kvadratmeter bolig. Det er en prisforskjell på nær 20.000 kroner per kvadratmeter.

Det er også stor variasjon på hvilke områder prisene øker, og hvilke områder prisene raser. Boligeiere i Bergen hadde et jubelår i 2007, mens inneværende år har vært lite å feire. I 2008 har boligprisene i vestlandsbyen sunket med 6 prosent sammenliknet med fjordårets snitt. Tromsø er også en av byene som har slitt lenge, og prissnittet i år ligger 4 prosent lavere enn i fjor. Trondheim har hatt en prisnedgang på 3 prosent.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer