Boligprisene faller

Boligprisene er nå en prosent lavere enn i august 2002.

Høsttid er nedgangstid.
Høsttid er nedgangstid. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Boligprisene sank med en prosent fra august 2002 til september 2002. Korrigert for sesongvariasjon steg prisen med en prosent.

Det vil si at september er en måned hvor prisen vanligvis utvikler seg svakere enn gjennomsnittsmåneden.

8 prosent på ett år

De ferske tallene fra eiendomsmeglerbransjen viser også at boligprisene nå er åtte prosent høyere enn hva de var på samme tid siste år.

Fra bunnåret 1992 har prisene steget med 169 prosent. Korrigert for inflasjon i perioden, er prisene nå 118 prosent høyere enn for ti år siden.

Leiligheter årsvinnere

Prisen på delte boliger sank mest i perioden. Fra august til september 2002 gikk prisene ned med to prosent. På årsbasis har likevel prisene steget med syv prosent.

Prisene på leiligheter sank med 0,3 prosent den siste måneden, men var ni prosent høyere enn i september 2001.

Enebolig-prisene sank med 0,4 prosent i perioden, men er nå syv prosent høyere enn for presis ett år siden.

Trøndelag verst

Alle regioner hadde enten en nullvekst eller en nedgang på en prosent fra august til september. Eneste avvik er Trøndelag utenom Trondheim hvor prisene sank med 2 prosent i perioden.

Dette er stikk motsatt de tallene som ble fremlagt i siste periode, det vil si fra juli til august. Her lå Trøndelag nemlig på veksttoppen sammenlignet med resten av landet.

Fremtidsutsikter


DinSide har tidligere vist at prisene nesten alltid har utviklet seg flatt eller negativt om høsten.

Spørsmålet er om ikke denne trenden vil fortsette i år - og kanskje bli enda mer forsterket, på grunn av den generelle usikkerheten i økonomien.

- Jeg er enig i at det kan komme en liten nedgang i løpet av høsten. I tråd med Norges Eiendomsmeglerforening tror jeg at vi vil få en vekst på om lag 5-6 prosent i 2002. Til nå har vi hatt en vekst på åtte prosent, hvilket betyr at prisene kan gå ned 2-3 prosent de neste månedene, sier Christian Dreyer, formann i Oslo og Akershus Eiendomsmegler Forening.

KILDE: Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF) og Eiendomsmeglerforetakenes Forening (EFF)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer