Boligprisene falt i desember

Slik utviklet boligprisene seg i 2011.

Prisutviklingen i desember var noe bedre enn normalt. Foto: Colourbox.com
Prisutviklingen i desember var noe bedre enn normalt. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Boligprisene falt med 1,5 prosent i årets siste måned, viser meglerbransjens månedlige boligprisstatistikk. Dette følger en marginal nedgang i november.

En prisnedgang i desember var ventet. Og boligprisene falt mindre enn normalt: Korrigert for sesongvariasjoner økte prisene med 0,5 prosent.

Sett under ett var prisutviklingen sterk i 2011: Boligprisene steg med 8,5 prosent fra desember 2010 til desember 2011.

Meglerbransjens månedlige boligprisstatistikk er utarbeidet av Econ Pöyry på bakgrunn av data fra Finn.no for Eiendomsmeglerforetakenes forening (Eff).

Hvor mye er boligen din verdt?
Finn ut med vår boligpriskalkulator

Eneboligene trekker ned, leiligheter opp

Det er eneboligene som har falt mest i pris i desember. Her falt kvadratmeterprisen med 4,1 prosent i snitt. Rekkehus og tomannsboliger falt med 1,6 prosent, mens leiligheter falt med 0,8 prosent.

Ferske tall fra Garanti Eiendomsmegling viser at priser i borettslag steg med 1,2 prosent i desember. Det siste året har prisene på borettslagsboliger formidlet av Garanti steget med 9,1 prosent.

- Etter prisnedgang forrige måned stiger nå prisene igjen. Samlet prisoppgang på nesten 10 prosent i 2011 er meget hyggelig. Hvis vi ser prisutviklingen i 2011 i sammenheng med lave renter og god kjøpekraft så lover dette godt for neste år, sier administrerende direktør Stein Drogseth i Garanti Eiendomsmegling i en pressemelding.

Færre tror på økte boligpriser

Våre forventninger til boligprisutviklingen har falt noe det siste halve året, men fortsatt er det flest som tror på en prisstigning.

48 prosent tror på økte boligpriser i 2012, viser rapporten Boligmeteret, som er utarbeidet av Prognosesenteret for Eiendomsmegler1. Dette er svært likt resultatene fra Finansnæringens Fellesorganisasjon (FNO). 55 prosent tror på økte boligpriser i 2012, viser en undersøkelse av Norstat på vegne av FNO.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer