Boligprisene falt i desember

Boligprisene falt med 1,1 prosent fra november til desember i fjor.

Kalde desember la en demper på boligprisene. Foto: COLOURBOX.COM
Kalde desember la en demper på boligprisene. Foto: COLOURBOX.COM Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Boligprisene falt i årets siste måned, viser meglerbransjens månedlige boligprisstatistikk. Men den underliggende trenden er positiv: Justert for sesongvariasjoner steg prisene med 1 prosent fra november til desember.

Og det er eneboliger som trekker opp, med en prisoppgang på 3,6 prosent. Delte boliger steg med 1,2 prosent, mens leiligheter falt 0,3 prosent i pris i årets siste måned.

Meglerbransjens månedlige boligprisstatistikk er utarbeidet av Econ Pöyry på vegne av Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF) og Eiendomsmeglerforetakenes forening (Eff), basert på data fra Finn.no.

Hvor mye er boligen din verdt?

Finn ut med vår boligpriskalkulatorGod prisutvikling i 2010

Selv om prisutviklingen dabbet noe av mot slutten av året, var utviklingen i boligmarked god i fjor, sett under ett. Totalt steg boligprisene med 8 prosent, slik NEF spådde ved inngangen til året.

- Vi tror på en vekst i gjennomsnittsprisen på 8 prosent i 2010 målt mot gjennomsnittsprisen i 2009. Vi legger til grunn at det meldes om økt ledighet, men at det ikke er dystre utsikter for arbeidsmarkedet, at renten vil øke noe, men fortsatt holde seg på et lavt nivå, og at det er forventet et moderat lønnsoppgjør, sa Christian Dreyer, leder i Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF) i januar i fjor.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer