Boligprisene falt i november

Prisene på brukte norske borettslagsboliger falt med 2,2 prosent i november, viser prisstatistikk fra Garanti Eiendomsmegling.

Boligprisene falt noe i november, viser fersk statistikk. Foto: Per Ervland
Boligprisene falt noe i november, viser fersk statistikk. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prisene på brukte borettslagsleiligheter formidlet av meglerkjeden Garanti falt med 2,2 prosent fra oktober til november. Gjennomsnittlig kvadratmeterpris for borettslagsleiligheter omsatt i november var 26.505 kroner.

Hvor mye er boligen din verdt? Finn ut med vår boligpriskalkulator

– Etter kraftig prisvekst så langt i år har vi de siste månedene sett at prisene er i ferd med å flate ut. I november gikk prisene noe ned, og tilsvarende nedgang så vi også på samme tid i fjor, sier administrerende direktør Stein Drogseth i Garanti Eiendomsmegling i en pressemelding.

For ett år siden var gjennomsnittlig kvadratmeterpris på borettslagsleiligheter 24.636 kroner, og i løpet av de siste 12 månedene har prisene steget med 7,6 prosent.

Dette kan gi en god pekepinn på hvordan prisene generelt i markedet utviklet seg i november, men det er viktig å merke seg følgende: Det er kun salg av brukte boliger som er med i denne statistikken - og nye boliger har generelt høyere kvadratmeterpris. Selveierboliger er typisk også dyrere per kvadratmeter.

Mandag klokken 11 legger meglerbransjen frem sin månedlige boligprisstatistikk. Følg med på DinSide Bolig.

Les også: Finn ut om du kan få superrente på ditt boliglån!

Positive forventninger

Prisfall på høsten er i tråd med normal boligprisutvikling, og det er ingen grunn til å tro at boligprisene skal rase med det første. Det gjør vi heller ikke. Nordmenn har en grunnleggende positivitet i forventningene til utviklingen i boligprisene, og andelen som vil kjøpe før de selger er på sitt nest høyeste nivå i år, viser BoligMeteret - en analyse av nordmenns forventninger til boligmarkedet og egen økonomi. BoligMeteret er utarbeidet av Prognosesenteret for EiendomsMegler1.

– Andelen husholdninger som forventer prisfall i 2013 er på fem prosent, hvilket er tydelig tilbake fra oktober 2012. På landsbasis forventer 95 prosent prisvekst eller uendrede boligpriser i 2013, heter det i rapporten. Andelen som tror på et flatt boligmarked det neste året er 34 prosent.

Til tross for at boligprisene ser ut til å falle noe mot årets slutt, er det heller ingen grunn til å tro at temperaturen faller. Formidlingstiden på landsbasis for boliger er på sitt laveste oktober-nivå siden 2007, viser rapporten.

Dette støttes også opp av Garantis funn: Antall bud og budgivere per solgt bolig steg i november.

– Økningen i antall bud og budgivere viser at det fremdeles er tett kamp om boligene, med mange bud og budgivere per bolig. Samtidig ser vi at boligene gikk veldig raskt unna denne måneden, sier Drogseth.

Les også: Det er nå tyvene kan dukke opp hjemme hos deg

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer