Boligprisene falt i oktober

Boligmarkedet er likevel langt sterkere enn normalt, viser meglerbransjens månedlige boligprisstatistikk.

Boligprisveksten faller noe, men markedet er likevel langt bedre enn normalt.  Foto: Per Ervland
Boligprisveksten faller noe, men markedet er likevel langt bedre enn normalt. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kvadratmeterprisen på norske boliger falt med 0,6 prosent fra september til oktober. Dette var langt fra uventet, boligprisene faller tradisjonelt i høstmånedene, og korrigert for sesongjusteringer steg prisene med 0,8 prosent. Dette viser meglerbransjens månedlige boligprisstatistikk, melder E24.no.

Dette følger et uvanlig godt boligmarked i september, da prisene steg med 0,4 prosent - og hele 1 prosent korrigert for sesongvariasjoner.

Boligprisene er nå 9,3 prosent høyere enn oktober i fjor, og hittil i år har boligprisene steget med 11. prosent.

Eneboliger trekker ned

Det er eneboliger som står for det største prisfallet: Her falt prisen med 2,9 prosent. De siste 12 månedene har eneboliger hatt en litt svakrere prisutvikling enn snittet, og steget med 6,7 prosent.

Delte boliger falt med 0,5 prosent i pris i oktober, mens prisen på leiligheter ikke endret seg. Dette er ikke justert for sesongvariasjoner. Det siste året har prisene steget med henholdsvis 8,2 og 10,2 prosent.

Boligprisstatistikken er utarbeidet av Econ Pöyry med data fra Finn.no på vegne av Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF) og Eiendomsmeglerforetakenes forening (Eff).

Hvor mye er boligen din verdt?

Finn ut med vår boligpriskalkulator

Pristopp for borettslagsleiligheter

Prisene på brukte boliger i Obos, Norges største borettslag, steg med 2,2 prosent i oktober.
Hittil i år har prisene steget med 13 prosent. Gjennomsnittlig kvadratmeterpris i oktober var 37.391 kroner. Dette er 12,8 prosent høyere enn i oktober 2010.

– Boligmarkedet er fortsatt preget av optimisme. For lav boligbygging og lav rente gjør at vi tror prisene vil fortsette å stige fremover. Markedet for nye boliger er også svært godt, sier kommunikasjonsdirektør Åge Pettersen i en pressemelding.

I oktober ble det foretatt 654 eierskifter tilknyttet OBOS mot 723 i september og 664 boliger i oktober 2010.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer