Boligprisene flater ut

Opp 0,2 prosent i mai.

Boligprisutviklingen er tradisjonelt sterk i mai.  Foto: Per Ervland
Boligprisutviklingen er tradisjonelt sterk i mai. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Boligprisene steg med 0,2 prosent i mai. Justert for sesongvariasjoner er dette en prisoppgang på 0,1 prosent, viser meglerbransjens månedlige boligprisstatistikk. Boligprisene er nå 6,2 prosent høyere enn på samme tid i fjor, og gjennomsnittlig kvadratmeterpris er på 29.900 kroner.

Den moderate prisoppgangen følger et uvanlig stort prishopp i april, da boligprisene steg med hele 1,5 prosent. Meglerbransjen tror likevel ikke dette betyr at det er slutt på prisveksten.

– En relativt flat prisutvikling i mai er ikke overraskende. Det skyldes at et tiltakende antall boliger nå legges ut for salg. Vårslippet i boligmarkedet har nå kommet, om enn litt sent, sier nestleder i Eff, Leif J. Laugen, ifølge Aftenposten.no.

Prisveksten er sterkest for leiligheter, der kvadratmeterprisen steg med 0,3 prosent, og er 8,2 prosent høyere enn på samme tid i fjor. Delte boliger steg 0,1 prosent, nå 6,1 prosent høyere enn i fjor, mens prisen på eneboliger sto stille i mai, og nå er 3,8 prosent høyere enn mai i fjor, melder E24.no.

Meglerbransjens månedlige boligprisstatistikk er utarbeidet av Econ Pöyry fra data fra Finn.no på vegne av Eiendomsmeglerforetakenes forening (Eff).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer