Boligprisene flater ut

Marginal prisoppgang i februar.

Etter en sterk januar har prisutviklingen i boligmarkedet nå bremset litt opp.  Foto: Per Ervland
Etter en sterk januar har prisutviklingen i boligmarkedet nå bremset litt opp. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vintermånedene januar og februar er tradisjonelt de månedene i boligmarkedet med sterkest prisvekst. I år ser det imidlertid ut til at mesteparten av prisoppgangen ble tatt ut i januar, da prisene steg med fire prosent.

I februar steg boligprisene med 0,5 prosent, viser meglerbransjens månedlige boligprisstatistikk. Justert for sesongvariasjoner er altså prisene uendret. Dette melder E24.no.

Prisøkningen er noen lunde likt fordelt mellom de ulike boligtypene: Eneboliger steg med 0,5 prosent, delte boliger steg med 0,4, og leiligheter steg med 0,5 prosent.

– Januar og februar er måneder hvor boligmarkedet ligger i påvente på et salgsrush som kommer i mars og april. Så nå venter vi på en økning på tilbudssiden, sier nestleder Leif A. Laugen i Eff, ifølge Aftenposten.no.

Meglerbransjens månedlige boligprisstatistikk er utarbeidet av Econ Pöyry på grunnlag av data fra Finn.no for Eiendomsmeglerforetakenes forening (Eff).

Hvor mye er boligen din verdt?

Finn ut med vår boligpriskalkulator

Prisoppgang på borettslagsleiligheter

Prisene på omsatte borettslagsleiligheter gikk opp med 2,4 prosent i februar, viser tall fra Garanti Eiendomsmegling. Meglerfirmaet fører månedlig prisstatistikk over boligene de formidler. Gjennomsnittlig kvadratmeterpris for borettslagsleiligheter var i februar 2012 på 25.680 kroner, opp fra 25.088 i januar. For ett år siden var snittprisen 23.066 kroner. Dette tilsvarer en prisoppgang på 11,3 prosent.

– Februar er normalt en sterk måned, så prisoppgangen er ikke overraskende. Omsetningshastigheten på borettslagsleiligheter er også høy for tiden. Boligene ble denne måneden solgt betydelig raskere enn i januar, og også raskere enn på samme tid i fjor, sier administrerende direktør Stein Drogseth i Garanti Eiendomsmegling i en pressemelding.

– Situasjonen sett under ett er det fortsatt lite som tyder på at utviklingen i boligmarkedet vil snu.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer