Boligprisene flater ut

Men det var god aktivitet på boligmarkedet i juni.

Publisert
Sist oppdatert

Boligprisene falt 0,1 prosent i juni sammenliknet med mai, viser meglerbransjens ferske boligprisstatistikk. Korrigert for sesongvariasjoner var prisene 0,4 prosent høyere enn i mai.

Boligprisene er 8,4 prosent høyere enn i juni i fjor, og 5,1 prosent høyere enn forrige pristopp, august 2007. Tar vi med inflasjon er prisene imidlertid 4 prosent lavere enn i august 2007.

- Boligomsetningen i juni var høy. Med den sterke juniomsetningen kan vi oppsummere det første halvåret med å ha vært svært godt med hensyn til både boligomsetning og prisutvikling. En økning på 11 prosent i omsetningen sammenlignet med første halvår i fjor må sies å være sterkt, sier leder i Norges Eiendomsmeglerforbund Christian Dreyer i en pressemelding.

Eiendomsmeglerbransjens månedlige boligprisstatistikk er utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF) og Eiendomsmeglerforetakenes forening (Eff) i samarbeid med Econ Pöyry og Finn.no.

Hvor mye er boligen din verdt?

Finn ut med vår boligtakstkalkulator

Delte boliger trekker opp

Boligprisene utviklet seg ulikt med hensyn til de ulike boligtypene. Prisene på delte boliger trekker opp, og steg med 0,8 prosent fra mai til juni. Prisene i juni er 9,6 prosent høyere enn på samme tid i fjor. Prisen på eneboliger steg med 0,4 prosent den siste måneden, og er np 9,6 prosent høyere enn i fjor, mens prisen på leiligheter sank med 0,3 prosent fra mai til juni og er 8 prosent høyere enn i juni 2009.

Gjenn­­omsnittlig for­mid­­­lingstid for boliger var 25 dager i juni. Det er 2 dager mindre enn i mai 2010, og 9 dager mindre enn i juni i fjor. Aller raskest unna gikk boliger i Trondheim, der gjennomsnittlig formidlingstid nå er 16 dager.

- Omsetningstiden varierer fra sted til sted, men vi ser den har gått vesentlig ned alle steder sammenlignet med juni i 2009, sier Dreyer.

Kjøpe ny bolig? Fra og med i dag gjelder nye regler for hva som skal følge med boligen.

OBOS-prisene flater ut

Prisene på boliger i Norges største borettslag, OBOS, sank med 1,1 prosent fra mai til juni. Hittil i år har prisene steget med 5,7 prosent, og gjennomsnittlig kvadratmeterpris på OBOS-leiligheter er nå 32.508 kroner.

– Vi ser at prisene nå har flatet ut, om enn på et høyt nivå, og de har ligget på omtrent samme nivå de fire siste månedene. Det er et sunnhetstegn for boligmarkedet at prisene ikke lenger stiger så voldsomt, sier konsernsjef Martin Mæland i OBOS i en pressemelding.

I juni ble det omsatt 636 boliger i OBOS-tilknyttede borettslag mot 635 boliger i juni 2009.

– Volumet er stabilt, og prisene tilsvarende høye. Det er kamp om objektene i et marked med relativt få boliger til salgs, sier Mæland.

Store kontraster?

Til tross for at prisene i snitt har flatet ut har det også vært stor rift om de mest populære boligene, som har gått flere hundre tusen, og mange titalls prosent over takst. Heftige budrunder som ender slik du kan se på illustrasjonsbildet øverst i artikkelen har ikke vært uvanlig. Vi kommer til å se nærmere på hvilke boliger som går høyt over takst- og hvordan du kan gjøre din bolig mest mulig populær i en salgsprosess. Følg med på DinSide Bolig!

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer