Boligprisene fortsetter oppover

Boligprisene steg 2 prosent i februar.

Foto: Colourbox.com
Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Boligprisene steg med 2 prosent i februar. Februar er vanligvis en sterk måned på boligmarkedet, så justert for sesongvariasjoner, steg prisene med 0,7 prosent, viser meglerbransjens månedlige boligprisstatistikk.

Dette følger en uvanlig sterk prisutvikling i januar. Boligprisene er nå 9,2 prosent høyere enn i februar i fjor, og nominelt 11,9 prosent høyere enn toppmåneden i august 2007. Korrigert for inflasjon er det imidlertid et lite stykke igjen før vi når boligpristoppen: Prisene er 1,6 prosent lavere.

Gjennomsnittlig kvadratmeterpris er nå 27.200 kroner.

Boligprisstatistikken er utarbeidet av Econ Pöyry for Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF), Eiendomsmeglerforetakenes Forening (EFF) og Finn.no, steg

Hvor mye er boligen din verdt?

Finn ut med vår boligpriskalkulator

Delte boliger trekker opp

Boligprisene steg for alle typer boliger i forrige måned, og det er delte boliger som stiger mest: Fra januar til februar steg prisene med 3,3 prosent. Eneboliger følger hakk i hæl med en prisvekst på 3,1 prosent, mens leiligheter steg med 1,5 prosent i februar. Det er imidlertid denne boligtypen som har steget mest det siste året: 9,7 prosent. Delte boliger har steget 9,5 prosent i verdi det siste året, mens eneboliger har økt med 7,1 prosent.

Prisene opp på borettslagsboliger

Fersk statistikk fra Garanti Eiendomsmegling, viser at prisene på brukte borettslagsboliger formidlet gjennom dem gikk opp med 1,8 prosent i februar. Gjennomsnittlig kvadratmeterpris for borettslagsleiligheter er nå på 23.066 kroner, opp fra 22.659 i januar og 21.458 i februar i fjor. Det siste året har prisene steget med 7,5 prosent.

- Februar er normalt en sterk måned, så prisoppgangen var ikke overraskende. Salget av borettslagsleiligheter går meget bra for tiden, og tilgangen på nye oppdrag er god, sier administrerende direktør Stein Drogseth i Garanti Eiendomsmegling i en pressemelding.

Slik kommer du deg inn på boligmarkedet

Høy temperatur

Også antall budgivere og bud per solgte bolig steg i februar. I snitt var det 4,6 bud per bolig, opp 0,4 bud fra januar og 0,5 bud fra februar i fjor. Antall budgivere per bolig er 1,9 i februar. Dette er en oppgang på 0,2 budgivere siden forrige måned, og en oppgang på 0,4 budgivere fra februar i fjor.

- Oppgangen i antall bud og budgivere viser at temperaturen i markedet er høy og at interessen for boligene er økende. Boligene omsettes raskere enn i forrige måned, sier Drogseth.

Boligprisene steg med 8 prosent i 2010. Se hva bransjen tror om boligprisene i 2011.

Obos-prisene opp

Også prisene i Norges største borettslag, Obos, steg i februar. Gjennomsnittlig kvadratmeterpris for boliger omsatt i februar var 35.517 kroner, opp 1,2 prosent fra januar, men langt fra januars rekordvekst.

– Trenden fra januar, hvor vi hadde en prisstigning på over 6 prosent, fortsetter, sier konsernsjef Martin Mæland.

Han tror prisoppgangen vil fortsette utover våren, fordi det er relativt få boliger ute for salg.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer