Boligpriser 2018

Boligprisene i Norge steg med 0,4 prosent i februar

Trenden i det norske boligmarkedet er mer stabil enn i fjor. Nominelt steg boligprisene her i landet med 1,1 prosent fra januar til februar.

BOLIGPRISENE STIGER: Boligprisene stiger, men er fremdeles lavere enn for ett år siden. Størst vekst har de hatt i Kristiansand. Foto: NTB scanpix
BOLIGPRISENE STIGER: Boligprisene stiger, men er fremdeles lavere enn for ett år siden. Størst vekst har de hatt i Kristiansand. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Boligprisene er nå 2,3 prosent lavere enn for ett år siden.

– Prisutviklingen i februar bekrefter trenden vi har sett de siste månedene om at boligprisene er i ferd med å stabilisere seg. Selv om vi har hatt en svakere vekst enn normalt så langt i år, så har prisfallet stoppet opp, sier administrerende direktør Christian Vammervold Dreyer i Eiendom Norge.

– Det ser ut til at markedet er bedre i balanse i mange av byene enn på lenge, noe som reduserer usikkerheten for dem som skal selge og kjøpe bolig, sier Dreyer.

Størst oppgang i Kristiansand

Det tok i snitt 54 dager å selge en bolig i februar 2018, som er 16 dager mer enn i februar 2017.

Raskest salgstid hadde Drammen med 31 dager og tregest gikk det i Kristiansand med 97 dager.

– Salgstiden synker i landet under ett, men den er fortsatt høy sammenlignet med tidligere år. Vi forventer at salgstiden vil fortsette å falle i tiden fremover, sier Dreyer.

Boligmarkedet gikk opp i alle deler av landet.

Av byene hadde Kristiansand den sterkeste utviklingen med en oppgang på 2,1 prosent. Svakest utvikling hadde Trondheim med en oppgang på 0,1 prosent.

Årsveksten var svakest i Oslo med en nedgang på 9,1 prosent. Fredrikstad/Sarpsborg har den sterkeste utviklingen med en oppgang på 5,2 prosent.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer