Boligprisene opp 1,4 prosent i mars

Sterkere prisutvikling enn normalt.

OPPGANG: Boligprisene steg i mars. Foto: ALL OVER PRESS
OPPGANG: Boligprisene steg i mars. Foto: ALL OVER PRESS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Boligprisene steg med 1,4 prosent fra februar til mars, viser ferske tall fra Eiendomsmeglerforetakenes forening. Dette er langt mer enn i en vanlig marsmåned, justert for sesongvariasjoner steg prisene med 0,7 prosent, melder Aftenposten.

Dette er den tredje måneden på rad med positiv prisutvikling etter det lille prisfallet i fjor, boligprisene steg også mer enn normalt i februar måned.

Prisene er også marginalt høyere enn i fjor, 0,3 prosent, slik at tolvmånedersveksten igjen er postitiv. Snittprisen hittil i år er likevel 0,4 prosent lavere enn i samme periode i fjor.

Meglerbransjens månedlige boligprisstatistikk presenteres av Eiendomsmeglerforetakenes Forening (Eff) i samarbeid med Eiendomsverdi og FINN.

Hvor mye er boligen din verdt?Finn ut med vår boligtakstkalkulator

Venter videre prisoppgang

Da boligprisstatistikken for januar ble lagt frem, var det en oppgang på 2,4 prosent, men det betydde likevel ikke at <926900>vi kunne vente oss samlet stigning i prisene i år. Nå synes bransjen å ha endret mening:

– Vi tror på fortsatt prisvekst resten av året, og et hektisk boligmarked når høysesongen starter rett etter påske, sier Odd Nymark adm. direktør i EiendomsMegler 1, i en pressemelding.

Det er de små leilighetene som leder an:

- Det er full fart igjen i det viktige markedet for 1- og 2-roms leiligheter, sier Nymark. Dette markedet styrer på sett og vis resten av boligmarkedet fordi selgerne av disse leilighetene er kjøpere av større boliger. På denne måten fungerer boligmarkedet litt som en rekke dominobrikker. Slik er det både når markedet faller og stiger.

Det er nye regler i budrundene. Vi ble med megler Ann-Kristin L. Mathiesen på jobb, og du kan se hvordan hun jobber i en budrunde her.

Oppgang i borettslagene

Tall fra Norges største borettslag, Obos, viser en oppgang på 2,1 prosent i mars. Hittil i år har prisene på brukte boliger tilknyttet Obos økt med 3,4 prosent. Gjennomsnittlig kvadratmeterpris er nå 41.270 kroner.

- Prisutviklingen er i tråd med hva vi har varslet tidligere, selv om oppgangen hittil i år på 3,4 prosent er noe større enn forventet. Usikkerheten som preget boligkjøperne i siste halvdel av 2013 er i ferd med å forsvinne, sier kommunikasjonsdirektør Åge Pettersen i en pressemelding.

Garanti Eiendomsmegling kan vise til lignende tall: Prisene steg med 2,7 prosent i mars, og det siste året har prisene steget med 2,3 prosent. Gjennomsnittlig kvadratmeterpris er nå 28.547 kroner.

- Prisene stiger i mars etter tilbakegang forrige måned. At veksten er såpass kraftig er litt overraskende, men utviklingen for 2014 samlet sett gjør at vi fortsatt tror på en jevn og moderat prisvekst dette året, sier administrerende direktør Stein Drogseth i Garanti Eiendomsmegling i en pressemelding.

Meglerkjeden har registrert økt pågang av budgivere og flere bud per bolig i mars enn i februar.

- Oppgangen i antall bud og budgivere viser at temperaturen i markedet er på vei opp, og at interessen for boligene er økende. Flere er med i kampen om hver enkelt bolig, og boligkjøperne strekker seg lenger for å få den boligen de vil ha, sier Drogseth.

Garanti formidler boliger i borettslag tilknyttet boligbyggelag, hovedsaklig på Østlandet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer