Boligprisene opp 3,4 prosent i januar

13,1 prosent høyere enn i januar i fjor

Snø og kulde har ikke lagt noen demper på boligprisene. Foto: Colourbox.com
Snø og kulde har ikke lagt noen demper på boligprisene. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Boligprisene steg med 3,4 prosent i årets første måned, viser boligbransjens ferske boligprisstatistikk. Dette er en økning på 13,1 prosent fra samme tid i fjor.

- Det er vel ingen overraskelse at januartallene er gode? Det er lav rente, lite boligbygging - og det gir gode januartall, sier Torbjørn Ek i Eiendomsmeglerforetakenes forening.

Eiendomsmeglerbransjens månedlige boligprisstatistikk er utarbeidet av Econ Pöyry og Finn.no på vegne av Eiendomsmeglerforetakenes Forening (Eff) og Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF).

Hvor mye er boligen din verdt?

Finn ut med vår boligpriskalkulator

Ny pristopp

Boligprisene er nå 2 prosent høyere enn i toppmåneden august i 2007, men korrigert for inflasjon, er prisene 5,4 prosent lavere. Boligprisene har økt for alle boligtyper, og det var eneboligene som dro opp: Her økte prisene 5,5 prosent i snitt. Delte boliger økte med 4,7 prosent i januar, mens snittprisen på leiligheter steg med 2,6 posent.

Det er store regionale forskjeller. Prisene stiger mest i Trøndelag, samt Larvik, med omtrent 7 prosent. Lavest var prisstigningen i Tromsø og Øvre Romerike, der boliger steg med 3 prosent. Boliger i de største byene, Trondheim, Kristiansand, Oslo, Stavanger og Bergen hadde også lav prisstigning.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.