Boligprisene opp fire prosent i januar

Sterk start på boligåret.

Boligprisene steg mer enn normalt i januar. Foto: Colourbox.com
Boligprisene steg mer enn normalt i januar. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Boligprisene steg med fire prosent i januar, viser meglerbransjens månedlige boligprisstatistikk. Januar er tradisjonelt en sterk måned i boligmarkedet, men prisene steg mer enn normalt: Korrigert for sesongvariasjoner gikk prisene opp med 0,7 prosent.

Markedet har da tatt igjen prisfallet i oktober, november og desember, da prisene falt med henholdsvis 0,6, 0,2 og 1,5 prosent.

Meglerbransjens månedlige boligprisstatistikk er utarbeidet av Econ Pöyry på grunnlag av statistikk fra Finn.no for Eiendomsmeglerforetakenes forening (Eff).

Hvor mye er boligen din verdt? Finn ut med vår boligtakstkalkulator.

Eneboliger stiger mest

Alle boligtyper steg i pris i januar, og eneboligene steg mest, med hele 7,1 prosent i snitt. Delte boliger, som tomannsboliger og rekkehus, steg med 4,2 prosent mens leiligheter steg med 3,1 prosent.

I snitt er nå boligprisene 8,4 prosent høyere enn i fjor.

Prisene på brukte borettslagsleiligheter steg noe mindre. Fersk statistikk fra Garanti Eiendomsmegling viser at boliger de formidlet gikk opp med 0,7 prosent i januar.

På boligjakt? Her er triksene som gjør deg til en proff på visning

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer