Boligprisene opp i november

November var ikke bare trist og grå ...

Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Novembers mørke regnskyer har virket positivt på boligprisene i Norge, sier Christian Dreyer, leder i Norges Eiendomsmeglerforbund.

Boligprisene steg med 0,2 prosent fra oktober til november i 2009. Korrigert for sesongvariasjoner er prisene 1,2 prosent høyere enn i oktober. Prisene er 15,1 prosent høyere enn i november 2008, og like høye som i toppmåned august 2007. Korrigert for inflasjon er de imidlertid 7 prosent lavere. Dette ifølge meglerbransjens månedlige boligprisstatistikk.

Eiendomsmeglerbransjens månedlige boligprisstatistikk er utarbeidet av Econ Pöyry og Finn.no på vegne av Eiendomsmeglerforetakenes Forening (Eff) og Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF).

Boligprisene har, med unntak av mars, steget i 11 måneder på rad. Til og med de normalt trå høstmånedene har boligprisene steget.

- Normalt er det ofte en utflatning i boligprisene om høsten. Hittil i høst har ikke dette vært tilfelle. Boligprisstatistikken for november vil således gi et godt innblikk i om høstens renteheving har vært nok til å stabilisere boligmarkedet eller om prisene fortsetter oppover, sier nestleder Torbjørn Ek i Eiendomsmeglerforetakenes Forening (Eff) i innkallingen til dagens pressekonferanse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer