Boligprisene opp

Gladmelding fra eiendomsbransjen.

Foto: Colourbox
Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mandag presenterer Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF) boligprisstatistikken for august, men allerede i dag har de avslørt hvordan markedet ligger an.

"Boligprisene opp i august, men trenden fortsetter", skriver NEF i innkallelsen til boligprispresentasjonen på mandag.

Hva er boligen din verdt?

Nå er det riktignok ikke så veldig overraskende at prisene går opp. Vanligvis går prisene ned i fellesferiemåneden juni, og derfor ser august normalt veldig positiv ut. På mandag får vi vite om de sesongjusterte prisene også har gått opp. De sesongjusterte tallene viser om prisene har gått mer opp eller ned enn det som er normalen for denne tiden av året.

Boligmarked som ikke er i krise

De siste månedenes nedgang i boligmarkedet er altså ikke en trend så dramatisk som en kanskje kan få inntrykk av.

Christian Dreyer
Christian Dreyer Vis mer


- Jeg tror august vil vise at vi har et boligmarked som ikke er i krise, men som er i en korreksjonsperiode etter en lang tid med oppgang, sier leder i Norges Eiendomsmeglerforbund, Christian Dreyer, til DinSide i dag.

Samtidig er det mye som tyder på at omsetningstiden fortsatt er høy, og at det er mange som avventer med å kjøpe bolig.

- August følger på mange måter den samme trenden som resten av året. Det tar noen visningsrunder for å få solgt og man må ha et edrulig forhold til hva en forventer av pris. Samtidig føler jeg det er et ok oppmøte på visninger, med mange som er i kjøpemodus, selv om det er mange som også sitter på gjerdet, sier Dreyer.

Bør du eie eller leie?

Oppgangen er ikke så stor

Bjørn Erik Øye
Bjørn Erik Øye Vis mer


Boligekspert Bjørn Erik Øye i Prognosesenteret tror ikke oppgangen i prisene har vært betydelig i august.

- Hvis vi kan kalle noe normalt, så kan man si det er normalt med prisoppgang i august. Men i år kan den umulig ha vært stor, sier Øye til DinSide.

Han tolker meldingen fra NEF på følgende måte:

- Jeg tror det de prøver å si er at det har vært en oppgang i august, men at den har vært mindre enn det som er vanlig. Og det stemmer med de stikkprøvene vi har gjort i markedet, sier Øye.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer