Boligprisene opp

Prisene på leiligheter steg minst.

Publisert
Sist oppdatert
- Det er bedre å være kjøper nå enn for et år siden. Direktør Finn Tveter i NEF


Boligprisene gikk opp 0,9 prosent fra januar 2008 til februar 2008. Korrigert for sesongvariasjoner steg prisene med 0,4 prosent.

Prisene var 0,1 prosent høyere sammenliknet med januar 2007.

De ferske boligpristallene ble lagt frem av Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF) og Eiendomsmegler-foretakenes Forening (EFF) i dag.

- Det vi ser nå er et mer edruelig marked. Selgerne har fortsatt høye forventninger, men er i ferd med å skru dem ned, sier Torbjørn Ek, nestleder i EEF.

KALKULATOR: Hva er boligen din verdt?

Leilighetene trekker ned

Eneboligprisen steg med 2,3 prosent fra januar til februar. Prisene på delt bolig var 3,7 prosent høyere i februar enn januar. Leiligheter steg med 0,7 prosent, noe som er hakket mindre enn snittet.

Leiligheten står for det desidert største antallet omsatte boliger, derfor trekker leilighetprisene gjennomsnittsstatistikken ned.

Ikke lenger "løp og kjøp"

Antall omsatte boliger i februar 2008 var 4.469 boliger (formidlet gjennom Finn.no), mot 4.088 i samme måned for et år siden. Det er drøyt ti prosent mer i år enn i fjor.

Samtidig tar det lengre tid å selge i 2008 enn året før. I snitt tar det 39 dager å selge en bolig i februar 2008, mot 20 dager i februar 2007. Det betyr at det tar cirka dobbelt så lang tid å selge en bolig nå sammenlignet med for et år siden. Direktør Finn Tveter i NEF sier det bra for boligkjøperne.

- Det er bedre å være kjøper nå enn for et år siden. Det er ikke "rea på Ikea". Man har litt mer tid på å bestemme seg, og det er bra, sier Tveter til DinSide.

KALKULATOR: Bør du eie eller leie?

Ned i januar

I januar i år gikk boligprisene både opp opp og ned. Boligprisene var 3 prosent høyere i januar 2008 enn desember 2007. Det var første oppgang i boligprisene på et halvt år.

Men korrigert for sesongvariasjoner sank prisen i januar 2007 ble 0,4 prosent. Derfor var formann i NEF, Øyvind A. Tandberg, ikke fornøyd med utviklingen.

- Markedet er ikke friskmeldt. Det må mer en én oppgang til for at vi kan si at markedet er normalt igjen, sa Tandberg da han offentliggjorde januar-tallene for en måned siden.

MER OM BOLIGPRISER:


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer