Boligprisene rører på seg

På tross av spådommer om utflating i prisene, viser boligmarkedet hete vårtendenser allerede. Nå får du ikke mye hus for pengene.

Boligprisene stiger - det er fortsatt selgers marked
Boligprisene stiger - det er fortsatt selgers marked Vis mer
Publisert

Tradisjonelt er våren en travel tid for boligomsetning. Og i Oslo er oppkjøringen til hektiske dager i april og mai allerede i gang. OBOS melder om kraftig prisoppgang i februar, og det er lett å finne eksempler på minileiligheter som selges til maksipriser.

Prishopp

Mens det i høst var laber aktivitet på boligmarkedet, forteller meglere DinSide har vært i kontakt med, at aktiviteten har tatt seg mye opp i januar og februar. Dette gjelder stort sett i alle de store byene i Norge. Salgsdirektør i OBOS, Hildur Høyland mener at kjøperne ser ut til å ha godtatt den nye rentesituasjonen. Men flere meglere mener at selgerne fortsatt ser ut til å sitte på gjerdet mens de venter på at våren skal lokke frem grønne plener og flere rentekutt. Dette er nok en av de viktigste grunnene til at prisene nå ser ut til å ta et kraftig steg oppover.

Miniboliger til maksipriser

Mens priser over 20.000 kroner per kvadratmeter skapte store overskrifter for ett par år siden, er det nå lett å finne boliger som omsettes for langt høyere priser. En liten runde på sidene til Eiendomsnett bekrefter dette. Se på følgende eksempler fra Oslo:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer