Boligprisene skal videre oppover

- men den store boomen er over.

Publisert
Sist oppdatert

Dette kommer frem i Statistisk sentralbyrås (SSB) rapport om konjunkturtendenser som ble presentert i dag.

Lavere vekst er gjeldende for norsk økonomi generelt. Og for å gjøre det helt klart: Lavere vekst betyr fortsatt oppgang, men ikke så stor vekst vi har sett de siste årene.

- Boliginvesteringene har falt de fire siste kvartalene, og veksten i konsumet har gått kraftig ned, heter det i rapporten fra SSB.

SSB forventer at boligprisene skal øke 2,4 prosent i år, 3,6 prosent i 2009 og 3,3 prosent i 2010. I 2011 får de et lite boost, dersom SSBs prognoser slår til: 6,1 prosent økning i boligprisene.

Økningen er imidlertid ganske beskjseden i forhold til den vi har sett de siste årene: 12,3 prosent i fjor og 12,9 prosent i 2006. Vi skal imidlertid ikke lenger tilbake enn til 2003 for å finne lavere veksttall- da steg boligprisene kun med 1,6 prosent.

SSB har her kun tatt med selveierleiligheter i beregningene.

Lavere renter i 2009

Synes du de siste års rentehevinger svir, gleder det deg sikkert også at et av landets viktigste makroøkonomiske miljøer tror på rentekutt neste år. Det synes å være enighet om at renten skal opp minst en gang til før jul, sannsynligvis i juni, men at kuttene vil komme til vinteren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer