Boligprisene skal videre oppover

- men den store boomen er over.

Publisert
Sist oppdatert

Dette kommer frem i Statistisk sentralbyrås (SSB) rapport om konjunkturtendenser som ble presentert i dag.

Lavere vekst er gjeldende for norsk økonomi generelt. Og for å gjøre det helt klart: Lavere vekst betyr fortsatt oppgang, men ikke så stor vekst vi har sett de siste årene.

- Boliginvesteringene har falt de fire siste kvartalene, og veksten i konsumet har gått kraftig ned, heter det i rapporten fra SSB.

SSB forventer at boligprisene skal øke 2,4 prosent i år, 3,6 prosent i 2009 og 3,3 prosent i 2010. I 2011 får de et lite boost, dersom SSBs prognoser slår til: 6,1 prosent økning i boligprisene.

Økningen er imidlertid ganske beskjseden i forhold til den vi har sett de siste årene: 12,3 prosent i fjor og 12,9 prosent i 2006. Vi skal imidlertid ikke lenger tilbake enn til 2003 for å finne lavere veksttall- da steg boligprisene kun med 1,6 prosent.

SSB har her kun tatt med selveierleiligheter i beregningene.

Lavere renter i 2009

Synes du de siste års rentehevinger svir, gleder det deg sikkert også at et av landets viktigste makroøkonomiske miljøer tror på rentekutt neste år. Det synes å være enighet om at renten skal opp minst en gang til før jul, sannsynligvis i juni, men at kuttene vil komme til vinteren.


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer