Boligprisene steg i august

Boligprisene steg med 0,9 prosent korrigert for sesongvariasjoner, viser ferske tall fra Eiendom Norge.

OPPGANG: Boligprisene fortsetter å stige, viser august-statistikken. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix.
OPPGANG: Boligprisene fortsetter å stige, viser august-statistikken. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert

Nominelt steg prisene med 1,9 prosent i juli. Boligprisene er nå 2,6 prosent høyere enn for et år siden.

- Boligprisene steg som normalt i august. En svak julimåned ble etterfulgt av en sterk oppgang i august. Med en tolvmåneders vekst nasjonalt på 2,6 prosent ved utgangen av måneden bekrefter det den moderate trenden vi har observert i boligmarkedet over lengre tid, sier administrerende direktør Christian Vammervold Dreyer i Eiendom Norge.

Han understreket på pressekonferansen onsdag formiddag at det er viktig å vurdere juli og august samlet når man ser på prisutviklingen. Økningen i august, som er en noe sterkere utvikling enn normalt, må anses å være en korreksjon for det overraskende prisfallet i juli – da prisene falt med 0,7 prosent etter sesongkorreksjoner.

- Ser vi på trenden samlet for disse månedene, ser vi at det er et fortsatt stabilt marked med en moderat prisutvikling, sa Dreyer.

Eiendom Norge fastholder sin prognose om en årsvekst ved utgangen av 2019 på 3 prosent, hvilket tilsier en relativt flat prisutvikling i andre halvår.

Ikke hugget i stein

Nylig sa høyskolelektor Dag Jørgen Hveem ved BI til Dinside at han tror vi mest sannsynlig vil se en svak økning i boligprisene framover, med forbehold om at vi skal være forsiktige med å snakke om ett boligmarked.

Samtidig må folk huske at det ikke er hugget i stein at boligprisene skal oppover, understreker han.

- Det kan komme småsjokk i økonomien som også kan smitte over på boligmarkedet, men det er ikke det mest sannsynlige da de underliggende faktorene er solide, sier Hveem til Dinside.no.

Disse solide faktorene er, blant annet, god kjøpekraftsutvikling, høy sysselsetting og at renta trolig holde seg relativt lav. Hvis renta skulle stige mer enn forventet, derimot, vil det sannsynligvis medføre prisfall, ifølge ham.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer