Boligprisene stiger

Sjekk hvor mye prisene endret seg i april.

Foto: Colourbox.com
Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Boligprisene steg med 2 prosent i april. Det viser ferske tall fra Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF) og Eiendomsmeglerforetakenes forening (EFF), som ble lagt frem i dag. Justert for sesongvariasjoner steg prisene med 1,5 prosent.

- Trenden er sterk positiv, sier Finn Tveter, direktør i NEF.

Eneboliger stiger mest, med 3,1 prosent, mens delte boliger økte med 0,4 prosent i april. Prisen på leiligheter steg med 1,9 prosent. Dette stemmer godt overens med tidligere signaler fra markedet.

Les mer: Disse boligene vil stige raskest i verdi når det snur.

Snittprisen hittil i år er 1 prosent under snittprisen for 2008, mens boligprisene er fortsatt 5 prosent lavere enn toppmåneden i august i fjor.

- Konsekvensene av finanskrisen for boligmarkedet har vi veiet opp. Boligprisene viser styrke, og har kommet tilbake til et ganske godt nivå. Prisene fikk en ordentlig dipp i fjor høst, det har vi nå tatt igjen, sier Christian Dreyer, leder av NEF.

Gode tall fra Obos

Også Norges største borettslag, Obos, melder om god omsetning. Mandag morgen kunngjorde Obos at prisene på Obos-boliger steg med rundt 1 prosent i april. Dette stemmer også overens med statistikken fra eiendomsmeglerbransjen. Kvadratmeterprisen på Obos-boliger er nå 28.822 kr mot 28.512 i mars.

Siden bunnen i desember har prisene på Obos-boliger steget med hele 12,6 prosent. Men det er fortsatt et stykke igjen før prisene tar igjen fjorårets toppnivå. Kvadratmeterprisene er fortsatt 5,4 prosent under nivået på samme tid i fjor.

EIE ELLER LEIE? Sjekk her!

Hva betyr det for deg?

Hva betyr den siste månedens prisendringer for deg som boligeier? Med hjelp fra DinSides boligtakskalkulator kan du finne ut cirka hvor mye boligen din ville blitt priset dersom den hadde blitt lagt ut i dagens marked.

Kalkulatoren er også et nyttig verktøy for deg som er på jakt etter ny bolig. Kalkulatoren kan vise deg omtrent hvor mye du må ut med for boliger i området der du ønsker å bosette deg. Spesifiser hvilken type bolig du ønsker å bo i, område, samt fasiliteter, og kalkulatoren finner ut hvor mye boligselgerne antagelig forventer at du skal punge ut.

>> Til boligtakstkalkulatoren

Strek i regningen

Den positive våren for boligeiere har vært en strek i regningen for leieboere. For etter en kraftig prisvekt i husleiene de siste årene, var det ved inngangen til 2009 tegn på at leieprisene skulle synke.

Prisnedgangen skyldtes blant annet at flere boligeiere valgte i desember 2009 og januar i år å vente med å selge boligene, og heller prøve dem ut på leiemarkedet. Nå er antallet leieboliger kraftig på vei ned, samtidig som prispilene ser ut til å gå andre veien.

- Nå ser vi tendenser til at prisnedgangen er i ferd med å snu, og at vi ikke tror på noen ytterligere nedgang, sier Geir Nielsen i Utleiemegleren forrige uke.

>> Dårlig nytt for folk som leier bolig

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer