Boligprisene stiger

Sjekk hvor mye prisene endret seg i april.

Foto: Colourbox.com
Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Boligprisene steg med 2 prosent i april. Det viser ferske tall fra Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF) og Eiendomsmeglerforetakenes forening (EFF), som ble lagt frem i dag. Justert for sesongvariasjoner steg prisene med 1,5 prosent.

- Trenden er sterk positiv, sier Finn Tveter, direktør i NEF.

Eneboliger stiger mest, med 3,1 prosent, mens delte boliger økte med 0,4 prosent i april. Prisen på leiligheter steg med 1,9 prosent. Dette stemmer godt overens med tidligere signaler fra markedet.

Les mer: Disse boligene vil stige raskest i verdi når det snur.

Snittprisen hittil i år er 1 prosent under snittprisen for 2008, mens boligprisene er fortsatt 5 prosent lavere enn toppmåneden i august i fjor.

- Konsekvensene av finanskrisen for boligmarkedet har vi veiet opp. Boligprisene viser styrke, og har kommet tilbake til et ganske godt nivå. Prisene fikk en ordentlig dipp i fjor høst, det har vi nå tatt igjen, sier Christian Dreyer, leder av NEF.

Gode tall fra Obos

Også Norges største borettslag, Obos, melder om god omsetning. Mandag morgen kunngjorde Obos at prisene på Obos-boliger steg med rundt 1 prosent i april. Dette stemmer også overens med statistikken fra eiendomsmeglerbransjen. Kvadratmeterprisen på Obos-boliger er nå 28.822 kr mot 28.512 i mars.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer