Boligprisene stiger

Men mindre enn normalt.

Publisert
Sist oppdatert

Boligprisene steg med 3 prosent i januar i forhold til desember. Dette viser statistikk som er utarbeidet av ECON Analyse as basert på tall hentet fra FINN.no for Norges Eiendomsmegler-forbund (NEF) og Eiendomsmegler-foretakenes Forening (EFF).

Les også: Avlyser boligkrakk

Men korrigert for sesongvariasjoner sank prisen med 0,4 prosent. Det vil si at den underliggende pristrenden er netativ. Differansen mellom den faktiske og den sesongkorrigerte prisnedgangen forteller at prisene i januar normalt utvikler seg sterkere enn i en gjennomsnittsmåned. Konklusjonen er, ifølge aktørene i eiendsomsmarkedet er at prisene er 0,3 prosent høyere enn i januar, 2007.

Det er eneboligene som har steget mest, med 3,9 prosent oppgang. Delte boliger steg med 2,6 prosent og leiligheter med 2,1 prosent. Andelseiere i Obos opplever et prisfall: denne typen leiligheter er 2,6 prosent billigere enn i januar i fjor.

Distriksts-Norge har hatt en større vekst enn Oslo - mot normalt - med tre prosent. Prisstigningen i Oslo var på to prosent.

- Markedet er ikke friskmeldt

-Dette er første oppgang på et halvt år, og det er positivt, sier formann i NEF, Øyvind A. Tandberg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer