Utvikling i boligpriser

Boligprisene synker i september

Kristiansand hadde minst nedgang i prisene, mens Ålesund hadde størst.

SYNKER MEST: Størst prisnedgang i september hadde Ålesund med 2,1 prosent, viser boligprisstatistikken. Foto: Bjørn Eirik Loftås
SYNKER MEST: Størst prisnedgang i september hadde Ålesund med 2,1 prosent, viser boligprisstatistikken. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I årets første høstmåned sank boligprisene totalt i landet med 1,1 prosent i september 2018. Korrigert for sesongvariasjoner steg prisene med 0,1 prosent.

- I september sank boligprisene i alle deler av landet, noe som er normalt for måneden å være, og vi legger nå bak oss fire måneder med tilnærmet flat sesongkorrigert prisutvikling. Dette tyder på at det er god balanse mellom tilbud og etterspørsel i boligmarkedet nå, sier administrerende direktør Christian Vammervold Dreyer i Eiendom Norge i en pressemelding.

Minst prisnedgang hadde Kristiansand med 0,1 prosent. Størst prisnedgang hadde Ålesund med 2,1 prosent.

Fredrikstad og Sarpsborg har sterkest 12-månedersvekst med en oppgang på 4,8 prosent, mens svakest vekst har Stavanger med en oppgang på 0,3 prosent. Stavanger hadde også lengst salgstid, heler 76 dager, mens boligene på Hamar og Stange ble solgt raskest med sine 20 dager.

SEPTEMBERTALL: Her ser du et utdrag fra Eiendom Norges boligprisstatistikk for september som viser hvordan boligprisene har utviklet seg i noen norske byer, samt landet under ett. Foto: skjermdump.
SEPTEMBERTALL: Her ser du et utdrag fra Eiendom Norges boligprisstatistikk for september som viser hvordan boligprisene har utviklet seg i noen norske byer, samt landet under ett. Foto: skjermdump. Vis mer

- Liten renteeffekt

Terje Buraas, leder av DNB Eiendom var sikker på at boligprisene kom til å synke i september. Dette er helt vanlig på denne tiden av året, og skyldes i hovedsak sterk prisutvikling om våren og sommeren, med på følgende korreksjon av markedet om høsten.

I september i fjor gikk boligprisene ned med 1,6 prosent.

- Så langt har vi knapt sett noen effekt av renteøkningen tidligere i måneden. Den har vært ventet og dermed vært et ikke-tema blant våre kunder, sier Buraas.

Augusttallene fra Eiendom Norge viste en moderat prisutvikling både nasjonalt og i de store byene, men prisutviklingen for landet under ett var svakere enn normalt i august ut fra de siste ti årene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer