Boligpriser november 2018

Boligprisene synker over hele landet

Boligprisene i Norge sank med 1,5 prosent i november. Korrigert for sesongvariasjoner sank prisene med 0,5 prosent.

SVAKEST SISTE 12 MÅNEDER: Boligprisene i Bergen har den svakeste 12 måneders-veksten med en nedgang på 0,3 prosent. Foto: Bjørn Eirik Loftås
SVAKEST SISTE 12 MÅNEDER: Boligprisene i Bergen har den svakeste 12 måneders-veksten med en nedgang på 0,3 prosent. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert

– Boligprisene gikk noe mer ned enn normalt i november i år. Den svake prisutviklingen må sees i sammenheng med det store utbudet av boliger på markedet vi har hatt gjennom hele året. Et stort tilbud gir normalt svakere utvikling i boligprisene, sier administrerende direktør Christian Vammervold Dreyer i Eiendom Norge.

Likevel: Prisene er 2,0 prosent høyere enn for ett år siden.

Administrerende direktør Carl O. Geving i Norges Eiendomsmeglerforbund bemerker at prisnivået i utgangspunktet er høyt.

– Men prispresset har avtatt denne høsten som følge av økt boligtilbud, moderat renteøkning og strenge utlånsregler. Moderasjonen i boligpriser er bra fordi det bidrar til lavere gjeldsopptak og redusert risiko for finansiell ubalanse, sier Geving.

Leder for DNB Eiendom, Terje Buraas, sier i en kommentar at både kjøpere og selgere har et realistisk forhold til prisnivået.

– Det fører til et balansert og sunt boligmarked både i Oslo-området og de store byene. Visningene er godt besøkt, og prises boligene rett blir liggetiden som regel kort. Etterspørselen etter boliger er bra, og det er lite som tyder på at det skal endre seg med det første. Etter flere år med store svingninger i boligprisene har utviklingen nå stabilisert seg, sier Buraas.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer