Boligprisene synker

Alle boligtyper går ned i pris. Nedturen er størst for prisen på eneboliger.

Illustrasjonsfoto: DNB Nor Eiendom
Illustrasjonsfoto: DNB Nor Eiendom Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Boligprisene gikk ned 1 prosent fra mai til juni i år. Korrigert for sesongvariasjoner gikk prisene ned 0,3 prosent. Prisene er 2,7 prosent lavere enn for et år siden.

De ferske boligpristallene ble lagt frem av Norges Eiendomsmegler-forbund (NEF) og Eiendomsmegler-foretakenes Forening (EFF) i dag.

Så mye er boligen din verdt

Prisene på eneboliger sank med 2,5 prosent fra mai til juni. Delte boliger sank med 0,8 prosent, mens leiligheter sank med 0,6 prosent.

Store regionale forskjeller preger prisstatistikken. Gjennomsnittsprisen i Rogaland har steget med hele 5 prosent fra 2007 til 2008. I andre enden av skalaen har prisene i Hordaland sunket med 4 prosent det siste året.

- Kan ta lang tid

Det har vært en jevn nedgang siden mars i tiden det tar å selge bolig. I snitt tar det 25 dager å selge en bolig. For ett år siden tok det 19 dager å selge en bolig.

Antall usolgte boliger på Finn.no i juni er 20.593.

- Det store volumet vi har i markedet er helt åpenbart det forholdet som gir størst anledning til bekymring for den utviklingen som ligger fremover. Det kan ta lang tid før det forsvinner. Men når ting snur, snur det fort, sier nestleder i EFF, Torbjørn Ek.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer