Boligprisutviklingen over alle forventninger

Aldri før har boligprisene vært så høye.

Eneboligene sto for den største prisoppgangen i mai. Foto: colourbox.com
Eneboligene sto for den største prisoppgangen i mai. Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Boligprisene steg med 1,4 prosent i mai, viser eiendomsbransjens månedlige boligprisstatistikk. Mai er normalt en sterk måned på boligmarkedet, så korrigert for sesongvariasjoner steg boligprisene med 1,2 prosent.

Boligprisene er 9,2 prosent høyere enn på samme tid i fjor, og 14,9 prosent høyere enn det som referes til som toppmåneden i august 2007.

Eiendomsbransjens månedlige boligprisstatistikk er utarbeidet av Econ Pöyry og Finn.no på vegne av Eiendomsmeglerforetakenes forening (Eff) og Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF).

Hvor mye er boligen din verdt? Finn ut med vår boligpriskalkulator

Eneboliger trekker opp

Det er eneboligene som har stått for den største veksten. Etter et lite prisfall i april, steg prisene på eneboliger med 3,9 prosent i mai. Prisen på delte boliger steg med 1,8 prosent, mens leiligheter steg 0,5 prosent i snitt.

Selv om det som normalt har vært en økning i tilbudet av boliger på markedet i mai, er det fortsatt relativt knapt tilbud: 12.568 boliger var til salgs i mai i år, 3.344 færre enn mai måned i fjor. Det er imidlertid langt fra tørke: Omsetningshastigheten øker. Det tok 24 dager i snitt å selge en bolig i mai i år, tre dager kjappere enn samme måned året før.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer