Boligprisveksten tok en liten hvilepause i juli

Boligprisene omtrent på stedet hvil i juli, men tendensen går fortsatt bare én vei: Opp.

Den store boligprisveksten tok en liten pause i juli.  Foto: Per Ervland
Den store boligprisveksten tok en liten pause i juli. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Boligprisene falt med 0,8 prosent i juli, viser meglerbransjens ferske boligprisstatistikk.
Tidligere i dag kunne vi fortelle at borettslagsboliger formidlet av Garanti Eiendom steg uvanlig mye i pris i juli. Og tendensen er den samme her: For julitallene fra meglerbransjen er også sterkere enn normalt: Justert for sesongvariasjoner steg prisene med 0,8 prosent i juli, ifølge Dn.no.

– Prisutviklingen i juli er som forventet. Etter en sterk prisvekst i første halvår, følger boligmarkedet en normal sesongutvikling i feriemåneden med noe lavere priser og mindre aktivitet enn i mai og juni, sier Leif J. Laugen, nestleder i Eiendomsmeglerforetakenes Forening (Eff) i en pressemelding.

Det siste året har boligprisene steget med hele 7,8 prosent.

Hvor mye er boligen din verdt? Finn ut med vår boligpriskalkulator

Leiligheter trekker opp

Der eneboliger og delte boliger stort sett har bidratt sterkt snittprisene oppover det siste året er det leiligheter som trekker opp denne gangen, med en prisvekst på 0,6 prosent. Det siste året har prisene på leiligheter økt med 9,3 prosent. Delte boliger falt med tre prosent i pris fra juni til juli, opp 6 prosent de siste tolv månedene, mens eneboliger falt med 4,7 prosent, opp fire prosent det siste pret.

Juli er vanligvis en rolig måned på boligmarkedet, og omsetningshastigheten økte med ti dager fra juni til 33 dager. Det er likevel to dager raskere enn på samme tid i fjor.

Og der meglerne før sommeren trodde det meste av prisveksten tas ut, tror man nå på en videre, men moderat vekst utover høsten: – "Hele" Norge ønsker lavere boligpriser, og juli er normalt stille når folk er på ferie. Men det er tydelig at det fremdeles er temperatur i boligmarkedet, og at folk handler. Optimismen er der, sa Stein Drogseth, administrerende direktør i Garanti Eiendomsmegling til DinSide i går.

Eiendomsmeglerbransjens Boligprisstatistikk presenteres av Eiendomsmeglerforetakenes Forening (Eff) i samarbeid med anaylsebyrået Pöyry og Finn.no.

Boligprisene i juni: opp 0,9 prosent

OBOS-prisene står stille

Boligprisene i Norges største borettslag, Obos, har også holdt seg stabilt høye gjennom sommeren. Prisene falt med 0,4 prosent i juli, etter en vekst på 0,3 prosent i juni. Gjennomsnittlig kvadratmeterpris er nå 40.007 kroner, 12,5 prosent høyere enn for et år siden.

– Aktiviteten på boligmarkedet har vært høy gjennom hele sommeren, selv om prisene har holdt seg stabile. I løpet av siste uken i juni og hele juli har Obos solgt 64 nye boliger, sier kommunikasjonsdirektør Åge Pettersen i Obos i en pressemelding.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer