Boligselgere skjelver

Hva skjer om megleren som sitter på salgsoppgjøret fra boligen din går konkurs?

Slapp av! Millionen(e) din(e) skal være trygg! Foto: colourbox.com
Slapp av! Millionen(e) din(e) skal være trygg! Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Når du selger boligen din, setter kjøper inn pengene på kontoen til megleren. Der står de i et par dager og kaster av seg, til alle formaliteter er i orden, og pengene kommer inn på din konto.

Dersom megleren går konkurs: Er pengene tapt da?

- De pengene står trygt og godt på meglers konto. Eiendomsmeglernes klientmidler har ikke noe med den ordinære driften å gjøre, sier Christian Dreyer i Eie Eiendomsmegling og leder av Norges Eiendomsmeglerforbund til DinSide.

- Kundens penger vil ikke bli berørt. Man kan eventuelt oppleve en forsinkelse i oppgjøret ved konkurs, men det skal ikke ha noen økonomiske konsekvenser.

Dette bekreftes av Per Kokkin i DnB NOR Eiendom:

- Dette skal være helt uproblematisk. Alle penger går inn på klientkonto, som holdes utenom selskapets vanlige driftsresultat. Det er straffbart å røre disse pengene.

Les også: Notar klarer ikke betale ut lønn

Forskuddsbetaling

Når det gjelder utgifter du har hatt i forbindelse med salget, kan saken stille seg litt annerledes.

- Nå er det jo sånn at har man betalt for annonsering, har man jo fått annonsering. Har man betalt for bilder, vil man selvfølgelig få med seg disse, sier Dreyer. Og presiserer: - Man skal ikke bli økonomisk skadelidende som kunde.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer