Boligtomter til spottpris

Drømmer du om ny selvbygget enebolig? Som de fleste andre synes du sikkert at prisene på tomter i hovedstadsområdet er absurde. Vi har sett på tomter utenfor Oslo – i den rimelige enden av prisskalaen.

Publisert

Mange går rundt med en selvbyggerdrøm i magen. Få realiserer den fordi prisene på nye tomter er for høye. Vi har sjekket områdene som ligger rundt en times kjøring fra Oslo. Jobber du i Oslo, og ikke er redd for å pendle en time til og fra jobb hver dag, er det uten tvil mange muligheter utenfor byen.

Perler på rad og rekke

Hva sier du til en tomt med vakker utsikt over Drammensfjorden? Norges nordligste sørlandsperle, Svelvik, kan tilby deg en slik tomt for bare 190.000 kroner. Svelvik ligger om lag 40 minutters kjørsel fra Asker og en time fra Oslo. Dette er ikke mer enn hva mange Osloborgere har i reisetid mellom hjem og arbeid.

Er du mer interessert i de østlige strøkene, kan vi anbefale en tomt i Grålumveien i nærheten av Sarpsborg til 170.000 kroner. Heller ikke det er en pris som velter byggeprosjektet ditt.

Ved å klikke på linken til høyre får du en oversikt over et utvalg av tomter i en radius av om lag en times kjøring fra Oslo.

Blir det dyrere?

I følge statsautorisert eiendomsmegler Kari Mette Wernersen i Foss & Co. Fredrikstad, er det vanskelig å si hva som vil skje med prisene på sikt. Mye avhenger av det fremtidige rentenivået i Norge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer