Ulovlig markedsføring av boligprosjekt

Boligutbygger fjernet nabohus, strømstolper og trær fra reklame. Nå får de bot

Solon Eiendom må betale 150.000 kroner for ulovlig markedsføring. - Beklagelig, svarer boligutbyggeren.

FJORDGLØTT: I reklamen til Solon Eiendom for denne boligutbyggingen skulle det verken være et hus eller trær som skjulte fjordutsikten. Foto: Forbrukertilsynet.
FJORDGLØTT: I reklamen til Solon Eiendom for denne boligutbyggingen skulle det verken være et hus eller trær som skjulte fjordutsikten. Foto: Forbrukertilsynet. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forbrukertilsynet skriver i en pressemelding at i markedsføringen av et boligprosjekt fra Solon Eiendom ble det brukt illustrasjonsbilder som ga et feilaktig inntrykk av nærområdet.

Ett av bildene viste nemlig en fri og uforstyrret utsikt fra bakkeplan på tomten fra der boligen skulle bygges og ned til fjorden, men i realiteten er hus og trær på nabotomter, som forstyrrer utsikten betydelig.

- Villedende markedsføring som dette kan føre til at forbrukere som ellers ikke ville dratt på visning, gjør nettopp det. Da blir det vanskelig for forbrukere å orientere seg i boligmarkedet, sier direktør Elisabeth Lier Haugseth i Forbrukertilsynet.

Derfor ilegges Solon Eiendom en bot på 150.000 kroner for ulovlig markedsføring. Sem & Johnsen Eiendomsmegling, som markedsførte boligprosjektet på vegne av førstnevnte, ilegges også en bot på 125.000 kroner.

Aksepterer boten

Anderas Martinussen, daglig leder i Solon Eiendom, beklager regelbruddet. Han framholder at de har drevet med boligutvikling i 12 år uten en sak som dette tidligere, som understreker hvor opptatt de er av korrekt markedsføring.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer