Organisere vaskerommet

Bomba vaskerom? Sjekk den forvandlingen!

Vi fulgte ekspertenes enkle tips, og fikk endelig ryddet vaskerommet!

VASKEROM: Ryddeekspertene Silje B. Gaarder og Magnus Ørebeck-Nilssen gir tips om hvordan du kan holde vaskerommet ryddig. Video: Linn Merete Rognø. klipp: Tobias Fjeldvang. Vis mer
Publisert

Det ikke rart at det føles deprimerende å være på vaskerommet når det flyter av rent tøy i ene enden og skittentøy i andre, hybelkaniner fra tørketrommelen, tomme flasker av vaskemidler, treningssko og gjørmete regnklær.

Men selv om oppgaven føles umulig, er det likevel ikke så vanskelig å ordne opp i kaoset - og holde det ryddig.

Vi snakket med to eksperter og endevendte vaskerommet - det ble suksess!

Her får du deres beste tips.

Derfor blir det rotete

Hva er egentlig hovedårsakene til at vaskerommet gang på gang blir bomba, selv om vi prøver å holde det så ryddig som mulig?

Magnus Ørbeck-Nilssen ved Enklere Bolig AS, har et klart svar på det:

- Vaskerommet blir fort bombet hvis det er flere som bruker det. Det blir fort rotete hvis man skal kjappe seg og bare kaster ting inn - og hvis man ikke har et gjennomtenkt system som følges opp.

For et godt system er det aller viktigste for å holde orden på rommet, mener også Silje B. Gaarder, daglig leder hos Rydd Hjemme

- Mangel på system gjør at klær og andre ting du oppbevarer på vaskerommet flyter inn i hverandre og skaper kaos. Blir vaskerommet i tillegg brukt som bod, er det ekstra viktig å lage skikkelig system for å opprettholde både orden og oversikt over hva du har og hvor du kan finne tingene når du trenger de, sier Gaarder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.