Boom av luksushytter

Antallet hytter til mer enn ti millioner kroner ved sjøen er doblet siden i fjor.

Er drømmen en egen øy, er den i boks for rundt 19,5 millioner kroner. Hele annonsen ser du her Foto: Finn.no
Er drømmen en egen øy, er den i boks for rundt 19,5 millioner kroner. Hele annonsen ser du her Foto: Finn.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ferske tall fra Finn.no viser at antallet eksklusive strandeiendommer har økt betraktelig det siste året, melder Dagens Næringsliv.

Totalt har ikke hyttemarkedet økt nevneverdig, det er tilbudet av de dyreste fritidsboligene som har vokst. I fjor var det 20 sjøhytter til salgs med prisantydning over ti millioner, totalt hadde de en prisantydning på 260 millioner kroner. Nå er det 34 hytter til salgs med en prisvurdering på rundt 520 millioner.

Se også: Her får du sjøhytte fra 350.000 kroner

Er du en av dem som har planer om å bruke noen titalls millioner på en fritidsbolig, eller bare nysgjerrig? Dette er de ti mest eksklusive strandeiendommene du har å velge mellom akkurat nå:

Selger familiehytten

Eiendomsmegler Hans Magnus Semb hos Midgaard & Opthun i Kragerø, sier til avisen at en rekke av de dyrere landstedene er familiehytter som har gått i arv, og nå har så mange eiere at det blir komplisert.

Familiesameie på et landsted er dessverre, for en rekke norske familier, synonymt med konflikt. Noen vil heve standarden, noen ønsker ikke å bruke ferien på vedlikehold - og hvem skal egentlig få lov til å benytte hytten i fellesferien?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.