Tåler vinglass oppvaskmaskin?

Bør åpnes umiddelbart

Glemmer du dette, kan vinglassene knuse.

UNNGÅ KNUSTE GLASS: Når vinglassene er rengjort i vaskemaskinen, bør du åpne den så snart som mulig. Video: Linn Merete Rognø. Vis mer
Publisert

Mange tror at vinglass er altfor skjøre til å kunne vaskes i oppvaskmaskin, og at de derfor bør vaskes for hånd - men dette stemmer ikke.

For ifølge ekspertene er det nemlig ikke oppvaskmaskinen som skader vinglassene, men måten du selv håndterer dem etter vask.

- Skal vaskes i maskin

- Vi anbefaler maskinvask av alle glass, men vinglass skal vaskes alene i maskinen – ikke sammen med kopper og andre kjørler.

Det sier Gunn Elin Rognerud, butikksjef hos Vinskap.no.

- Bruk en kort vaskesyklus, mange oppvaskmaskiner har egne glassprogram for dette, sier hun.

Det er også viktig at glassene ikke står i spenn:

- Ved temperaturforandringer vil overflatespenningen i glasset endre seg. Dersom glassene står i spenn kan det føre til at de sprekker, opplyser hun videre.

Også Trond Evensen hos Symposium Wines, leverandør av Zalto glas, forteller at vinglass skal vaskes i oppvaskmaskin, ikke for hånd.

- Glass knuser først og fremst ved vår egen håndtering av dem. Vinglass skal vaskes på 40-50 grader i maskinen. Bruk lite vaskepulver eller bare en halv tablett, helst uparfymert, sier Evensen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer